17-årige Brekke reddet med det æren til Åsane/Hordvik skytterlag i Hordastemnet 2007, som ble avholdt på Midthølen skytebane i Kvinnherad i helgen.

Skjøt tre niere

— Det er et meget godt resultat, kanskje noe av det beste han har gjort. Han har tøff konkurranse i juniorklassen, ettersom det er mange gode juniorer i Hordaland, skryter leder i Åsane/Hordvik skytterlag, Tor Kristian Lavik.

Brekke fikk til slutt 347 poeng, etter å ha skutt tre niere i konkurransen. Han havnet to poeng bak vinneren Ole Morten Gjerde fra Os skyttarlag, som kun skjøt en nier.

— Vi var tre skyttere på samme poengsum da vi gikk inn i finalerunden, så det var spennende. I tillegg kilte første skuddet mitt seg, så jeg ble litt nervøs, men det gikk bra. Han andre skjøt veldig godt, så jeg er godt fornøyd med andreplassen, sier Brekke.

Han bekrefter at det er det beste han har gjort i Hordastemnet, så lenge han har deltatt.

Senior neste år

— Men det kunne godt ha gått enda bedre, mener 17-åringen, som er i sitt siste år som juniorskytter.

Neste år går han over til å skyte som senior, og Lavik har god tro på at det unge talentet kan hevde seg som skytter også der.

— Han har en god fremtid som skytter. Han har den roen som er viktig når du skal skyte, og er sindig og avbalansert. I tillegg trener han også friidrett og kondisjon, noe som er en stor fordel som skytter.

Skyttertalentet selv er mer beskjeden om sin egen fremtid.

— Foreløbig er det bare en hobby, så får vi se hvordan det går når jeg skal prøve meg som senior, sier han.

Sjefen ikke fornøyd

Foruten Brekkes andreplass, skortet det på resultater i Hordastemnet for skytterlaget fra Åsane. I mesterskapskonkurransen for seniorer, klasse 3-5, ble det ingen pallplasseringen for Åsane. Men skytterlaget hadde tre skyttere blant de syv beste i mesterskapet og vant også lagskytingen for seniorer.

— Lagseieren var ganske tøff, men ellers er vi bare sånn noenlunde fornøyd. Vi har såpass mange gode skyttere at ambisjonene våre er høyere enn dette, sier skytterlag-leder Tor Kristian Lavik, og tenker da spesielt på resulatetene i mesterskapsklassen.

Frode Kristensen, Bjarte Langenes og Arild Røyseth sto for seieren i lagkonkurransen.

17-årige Kjetil Brekke og riflen hans sørget for en Åsane-opptur i helgens Hordastemne i Kvinnherad.
Tor Kristian Lavik