Den ene mannen ble forlatt blødende i veien. Han slapp først ut av sykehuset etter 20 dager.

Stakk i magen med kniv

Voldsepisoden fant sted i krysset Flaktveitvegen/Ulsberglia under et basketak mellom den 24 år gamle mannen fra Åsane og to menn i 30-årene. 24-åringen trakk kniv og stakk begge hardt i magen, slik at de ble påført store skader.

Selv påstår han å ha handlet i nødverge mot personer som angrep ham. Mannen har forklart at han trodde angrepet var en konsekvens av at han vitnet i forrige rettsrunde om Åsane-drapet.

Fryktet voldsforbryter

25-åringen har et langt rulleblad, blir beskrevet som en av Bergens mest fryktete voldsforbrytere, og har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet.

Siktelsen lød opprinnelig på grov legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Politiet utvidet den til forsøk på drap.

I dag ble 24-åringen dømt til forvaring med en tidsramme på åtte år og en minstetid på fire år og seks måneder.

Han ble foruten drapsforsøk, også dømt for brudd på veitrafikkloven og for bruk av narkotika.

Bergen tingrett dømte 24-åringen til å betale de to voldsofrene en erstatning på til sammen 90.000 kroner.

Åsane-mannen har fire alvorlige dommer fra før. Han er mellom annet dømt for mishandling og for å ha tvunget en 16-åring til å balansere på utsiden av Askøybroen.

Knivstikkingen på Flaktveit fant sted kort tid etter at han slapp ut på prøveløslatelse, fra den siste dommen. Inkludert i straffen er derfor resttiden fra siste soning, mens tiden i varetekt har gått til fratrekk.