Dana Cup trekker mange spillere fra distriktet til Hjørring. Med på turen følger ofte søsken og Åsane og Samnanger har for anledningen dannet et søskenlag som spiller i lillegutter 11. Laget har fått navnet Samnanger Løve. På forsommeren har de spilt og trent sammen.

Det er lag fra hele 40 nasjoner med i cupen og Samnanger Løve har kommet i en hard gruppe. De skal møte Academia E fra Venezuela, Windisch FC fra Sveits og Hedendorf Neu fra Tyskland.

Fra Åsane spiller Robin Stokseth Myhre, Simen Skare, Trym Buen Eidsnes og Håkon Morvik Sky.

Samnanger spillerne er Kenneth Gjerde, Niklas Mjelde, Martin Tysseland, Kim Torsvik og Adrian Romarheim.

Academia ble for sterke for søskenlaget

Tirsdag spilte Åsaneguttene mot Academia E fra Venezuela, men tapte til slutt 8 – 0. De hang bra med i første omgang som endte 2 – 0. I annen omgang ble de for sterke og når vi forsøkte kom de med raske kontringer. Academia er eiet av 12 brødre og søstre og spillerne ligger på høyt nivå. De bruker feriene til reise rundt å spille turneringer.

Åsane gutter 2

Åsane gutter 2 åpnet med seier over svenske Husie IF 3 – 2. Kampen var jevnspilt. Det stod 1 – 1 til pause. Martin Ueland skåret det første målet rett etter at Husie IF hadde tatt ledelsen. Magnus Erdal skåret det første i annen omgang, men Husie utliknet rett etterpå på et glimrende frispark som gikk rett i krysset. Benjamin Skrbo skåret vinnermålet på en nydelig lobb.

Har andre lag fra Åsane opplevd noe spennende under Dana-cup eller Norway Cup?

Send gjerne bilder og referat til lokal@bt.no

Per Kåre Sky
Per Kåre Sky
Per Kåre Sky
Per Kåre Sky
Per Kåre Sky
Per Kåre Sky