Kulturkontoret i Arna og Åsane vil i høst arrangere to workshops for Åsaneungdom mellom 15 og 18 år i "Digitale fortellinger ", som skal resultere i en kort dokumentarfilm på 2-3 minutter.

Første gang i Åsane

Dette er en litt annerledes måte å fortelle en historie på, fordi en også kan ta i bruk fotografier, tegninger, avisutklipp, gamle brev, vidoeklipp m.m. for å fortelle. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta — det eneste er at du har lyst å dele en historie fra ditt liv med andre.

— Dette er første gang vi arrangerer dette i Åsane og inspirasjonen kommer fra "Digitale fortellinger" fra andre steder i fylket. Workshopene skal foregå på U82-huset og vi har plass til ti ungdommer på hver workshop, forteller Ingeborg Opdøl Tysnes på Arna og Åsane Kulturkontor.

Vises på Kulturfestival

Filmene som blir laget av ungdommen vil så bli vist på en storslått premiere under Åsane Kulturfestival 24. oktober - og vil også bli lagt ut på nettsidene du nå er inne på. Den første workshopen vil foregå i perioden 21.-30. september, mens workshop nummer to vil være fra 5. -14. oktober.

Workshopene vil bli arrangert av Flimmer Film i Bergen i samarbeid med Arna og Åsane kulturkontor og Bergens Tidende .

— Formålet er å få vist frem unge stemmer som skal få fortelle sin historie. De vil lære seg et verktøy til å uttrykke seg på en ny måte, ettersom de vil lære seg å bruke Photoshop og redigere film, forteller Tysnes.

DIGITAL FORTELLER: Åsane-ungdom vil i høst få sjansen til å feste selvbiografiske fortellinger på film. Dette bildet er fra workshopen "Digitale fortellinger" i Kristiansand.
digitalefortellinger.com