Et imponerende arrangement og en storstilt mønstring av Bergens, og ikke minst Åsanes, etter hvert utallige amatørband. Det musikalske nivået på deltagerne var selvfølgelig ujevnt, men så var det også første opptreden på en skikkelig scene for mange. Selv om det fantes både et dommerpanel og en førstepremie i form av en spillejobb på Torgallmenningen, var det ikke konkurranseaspektet som sto i forreste rekke. Det viktigste var å komme seg ut av øvingslokalet. For svært mange var det sikkert første gang de fikk vist seg frem.

Årets Rock 12-24 var den tredje i rekken, og skal man dømme etter antallet påmeldte er det liten grunn til å tvile, verken på behov eller popularitet. Til nå har det meste vært drevet av ildsjelene Nina Riska og Terje Birkeland – riktignok med mange gode hjelpere. Men idealisme og gode hensikter tar på i lengden. Skal Rock 12-24 overleve og utvikle seg videre, må det større ressurser til. Både i form av sponsormidler, og gjerne også litt ekstra fra kommunalt hold, slik at det kan bygges opp en varig organisasjon.

Med årets konsert har den tradisjonsrike Eggstockfestivalen fått en utfordrer, eller kanskje heller et supplement. For vi trenger dem begge. Og kanskje er det på tide at Fana, Loddefjord og andre bydeler også trår til.

Club Admiral er et nytt og velment ukentlig konserttilbud på Hotell Admiral i C. Sundtsgate. På programmet fredag kveld sto Løvstakken, Heimalanne og Good Time Charlie, og et godt voksent publikum sørget for solid fremmøte. Men når du må gå gjennom både hotellresepsjonen og frokostsalen for å komme inn til konserten, sier det seg selv at dette ikke blir stedet du tilfeldigvis detter innom. Noe som stiller store krav til program og markedsføring for å lykkes.

The New Wine har høstet mange lovord på ryktebørsen. Fredagens oppvarmingsjobb foran amerikanske Rubies i Hulen var gruppens første «skikkelige» konsert, og lovet godt for fortsettelsen. Bandet har riktig bra låter med en tidsriktig 80-talls sound. Håndverket var til tider uforskammet bra med intelligente arrangementer, fikse detaljer og et bunnsolid komp i bunnen. Men bandet trenger nok litt hjelp på tekstsiden, for dette var tekster som fikk et gjennomsnittlig Idol-produkt til å fremstå som høyttravende litteratur i forhold.

Les flere nyheter fra Åsane på våre lokalsider.

FULL FYR: Metalbandet Stillborn fikk fyr i publikum da den årlige festivalen Rock 12-24 ble arrangert i Åsatun. Christian Bø Mandelid (i midten) hoppet opp fra salen og dro noen riff på luftgitar, slik at vokalist Kristoffer Wiemann fikk puste ut litt. Til høyre den ekte gitaristen, Christian Sandven. Foto: Valde, Vegar
Valde, Vegar