Nordnes Eiendom AS, som kjøpte Jens Rolfsens gate 8 tidligere i år, vurderer å seksjonere opp bygården og selge videre.

I går skrev BT at to menn er siktet for grovt bedrageri i forbindelse med at de i februar i fjor kjøpte Jens Rolfsens gate 8 i Sandviken av en 48 år gammel, funksjonshemmet mann.

Tidligere i år ble bygården solgt for tredje gang på halvannet år. Nordnes Eiendom AS betalte 22 millioner kroner.

Hva som blir leietakernes og eiendommens videre skjebne er foreløpig ikke klart.

— Bygården skal rehabiliteres. Hvorvidt jeg velger å fortsatt leie ut eller seksjonere opp eiendommen for salg, har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier daglig leder Jarle Nordnes.

Fikk stoppet utkastelse

Berit W. Rosseland har bodd i den grønne hjørnebygården i tolv år. Alt endret seg da det eldre paret som opprinnelig eide bygården døde.

— De ti første årene var det orden og ro her. Det var et godt sted å bo. Men så gikk hushaiene til angrep, sier Rosseland.

19. mars i fjor, bare tre uker etter at kjøpekontrakten mellom de siktede og 48-åringen ble undertegnet, mottok Rosseland et oppsigelsesbrev.

Innen første mai skulle leietakerne være ute av bygget. Begrunnelsen var at bygården skulle utbedres for fukt-, sopp-og råteskader. I tillegg skulle rotter på eiendommen fjernes.

— Jeg kontaktet umiddelbart advokat og protesterte på oppsigelsen. Det endte med at vi fikk bli boende, forteller Rosseland.

Nektet å betale til nye eiere

Etter at de siktede overtok eiendommen har Rosseland fortsatt å betale inn husleien til 48-åringen.

Det fortsatte hun også med etter at bygården ble solgt videre til JOA Eiendom i juli i fjor.

— Jeg har ikke stolt på noen av de nye eierne. Derfor har jeg hele tiden betalt til han som jeg mener er den egentlige eieren av gården.

Det har ført til gjentatte oppsigelsesbrev.

— Jeg har vært redd for å bli kastet på gaten, men dette har vært min måte å protestere mot det som har skjedd på.

Tre eierskifter på halvannet år har gjort hverdagen uforutsigbar for alle som bor i bygården.

— Hele tiden har vi fått nye brev, nye personer å forholde oss til og nye telefonnumre å ringe. Det har vært utmattende.

- Lo meg opp i ansiktet

Rosseland reagerer sterkt på fremgangsmåten som ble brukt da 31-åringen og 38-åringen overtok bygget i fjor.

— Arvtakeren fortalte meg at han aldri ønsket å selge eiendommen og trodde han skrev under på noe helt annet. Han hadde stolt på de to siktede. Jeg mener de utnyttet ham på det aller groveste.

Da Rosseland fikk vite at gården var blitt solgt mot 48-åringens vilje konfronterte hun de nye eierne.

— De svarte med å le meg opp i ansiktet.

Til tross for den vanskelige situasjonen ønsker hun ikke å flytte.

— For to år siden var jeg utsatt for en ulykke som førte til at jeg satt i rullestol i tre måneder. Etterpå har jeg ikke hatt overskudd og energi til å flytte. Det ville blitt en stor belastning. Derfor håper jeg å få bli boende.

LEIETAKER: Berit W. Rosseland har bodd i Jens Rolfsensgate 8 i tolv år. Hun mener det er begått en stor urett mot den opprinnelige huseieren. - Det har vært fryktelig å være vitne til hvordan han mistet arven fra foreldrene, sier hun.
Høvik, Tor