Da Kirkelig Kulturverksted begynte å spørre norske artister om de ville være med på prosjektet «Våkenatt for Hardanger» var responsen stor.

— Det var veldig enkelt å få artistene med på dette, sier administrasjonssjef Kristin Reitan i Kirkelig Kulturverksted til Bergens Tidende.

Protesthandling

I seks dager fremover vil de elleve artistene, produsent Erik Hillestad og bandet - som består av Anders Engen, Helge Lilletvedt, Morten Qvenild, Geir Sundstøl og Jonny Sjo - slå leir i Granvin kirke for å spille inn en CD. Erik Hillestad, som er mannen som leder Kirkelig Kulturverksted og som hadde ideen til dette prosjektet, legger ikke skjul på at dette er en protesthandling.

— I en tid da det finnes gode alternativer for frakt av strøm uten å rasere naturperler, er det en spesielt kritikkverdig fremgangsmåte av regjeringen å overkjøre et samstemt lokalsamfunn med en gammeldags løsning på Bergens kraftproblem, sier Hillestad.

Kommer ikke samtidig

— Alle artistene kommer ikke til å være i Granvin samtidig, men i løpet av uken vil alle elleve ha vært der og bidratt med sitt, opplyser Kristin Reitan til BT.

Etter det BT forstår vil platen, selv om den er ment som en protest, først og fremst handle om det vakre Hardanger. Flere av artistene som deltar i prosjektet er fra Hardanger og deler av repertoaret vil ha tilknytning til fjorden og bygdene omkring. De som kommer fra Oslo, Telemark, Bergen og Trøndelag for å delta gjør det både i solidaritet og fordi de mener det allerede er for mange norske fjorder som er ødelagt av kraftlinjer.

Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted har gått i rette med øvrighetspersoner tidligere. Det skjedde for eksempel med utgivelsen av albumet «Lullabies from the axis of evil», der vuggesanger fra artister i de landene som president Bush betegnet som ondskapens akse ble presentert.