27. oktober får du sjansen til å sikre deg alt eller deler av dette. Da går årets Charity Auction av stabelen. For niende gang arrangerer ildsjelene Mark Pettit og Anthony Hill stor auksjon der alle inntektene går til kreftsaken.

— Hva med Azar Karadaz' trøye fra Benfica, signert av både han og de andre på laget, frister Anthony.

For to år siden arrangerte Mark og Anthony, som selv har hatt og blitt kurert for kreft, den mye omtalte Bently-auksjonen. Ved å kjøpe en taubit til noen tusenlapper var du med i konkurransen om å vinne en Bentley 1956-modell. I fjor var det stor auksjon i Grieghallen. Til sammen har de samlet inn 1,3 millioner kroner til kreftsaken.

Eksklusiv Kiss-skjorte

Nytt av året er at Charity Auction og sleepwalking.no har gått sammen og gitt auksjonen navnet Rocktion.

— Satt sammen av rock og auction, smiler Casper M. Meland.

Han er styreformann i sleepwalking.no, en stiftelse som ble dannet sommeren 2004 av venner av Alf Vold. Han døde av kreft høsten 2003. Stiftelsen ga i 2004 ut en cd med Volds låter. Overskuddet av salget går uavkortet til kreftforskningen.

I år er det derfor først og fremst rock 'n' roll-artikler som blir auksjonert bort.

— Vi har en original T-skjorte fra en av Kiss' konserter i England i 1980. Den har vi fått av en anonym giver. Hagstrøm musikk har gitt en gitar. Ikke hvilken som helst gitar, det er Black Sabbath-gitarist Tony Immois signaturgitar. Vi prøvde å få signaturer fra hele bandet, men det har vi ikke greid, beklager Casper.

Men med på kjøpet er to privattimer med Mads Eriksen. Casper kan også friste med musikk av blant annet Fenrik Lane og Spetakkel under auksjonen. Sissy Wish, Heidi Marie Vestrheim og William Hut er andre artister som har sagt seg positive til arrangementet, men som ikke har svart endelig ja ennå.

Kjøp en artist

— Vi kommer til å auksjonere bort artister. Det er en strålende mulighet for for eksempel firmaer eller dersom man skal arrangere store selskaper, sier Casper. Han vil ennå ikke røpe hvilke artister som er til salgs.

Arrangørene tar gjerne imot flere gjenstander som har med rock å gjøre.

— Og helst noe som har en viss samleverdi. Vi sier ikke nei til for eksempel en signert Elvis-singel eller Beatles-note. Kurt Nilsen har sagt at han skal gi noe skikkelig, men vi vet ennå ikke hva. Han er blant de store Kiss-fansene i byen, og er nok interessert i skjorten. Men han må synge for å få lov til å gi bud, smiler Mark.

Også de matglade får sitt. En boks ertestuing ble for ni år siden auksjonert bort for 850 kroner. Eieren ga den tilbake året etter, og det som etter hvert må sies å være ekte årgangsertestuing, og til og med har vært i Guinness rekordbok som den dyreste i sitt slag, blir solgt for stadig høyere summer. 7000 gikk den for i fjor.

— Mest mulig, gliser Mark når vi spør om hvor mange penger de håper å få inn til Kreftforeningens Krafttak mot kreft.

— Vil det si seks siffer?

— Ja. Minst!