En svært god første omgang holdt til 3-0-seier mot Åsanes annetlag.

– Dette var positivt å se, sa lagets nye trener Janne Eikås.

Overbeviste

Flaktveits damelag, eller «Flakka ladies», som de selv foretrekker å omtales som, overbeviste i lørdagens kamp mot Åsane 2, på Eidsvåg kunstgress.

Kampen var Flaktveits siste i Åsane Cup, etter tre svake forestillinger i lagets første kamper i gruppespillet. Disse kampene endte med to tap og en uavgjort. Det var imidlertid et langt bedre Flaktveit-lag som gikk på banen lørdag.

Dominerte

Flaktveit dominerte kampen mot Åsane 2 fra start, og tok ledelsen tidlig, etter en sco-ring av Marit Rolfsvåg. Det tok ikke mange minuttene før Frøydis Skare doblet ledelsen.

Flaktveit viste til tider svært overbevisende angrepsspill i første omgang mot Åsane 2. Ballen gikk raskt og kontrollert gjennom midtbanen, og et variert spill med bredde skapte flere gode sjanser for Flaktveit-damene.

Mot slutten av omgangen forsvant imidlertid mye av det fine spillet, og laget falt mye tilbake på gamle synder, som førte til dårlige resultater i de tre første kampene.

– Fikk det til

Annen omgang ble ikke like positiv som første for damene fra Flaktveit. Mye av det gode, kontrollerte pasningsspillet uteble, men en pen scoring av Ida F. Johannesen avgjorde oppgjøret. Åsane 2 hadde et par gode sjanser i annen omgang, men klarte aldri å true Flaktveit-damene.

Flaktveits nye trener Janne Eikås gledet seg over de gode tendensene i første omgang.

– Dette er nok årsbeste for oss, og jeg håper dette er et godt tegn før sesongstart. Vi trener svært mye på det enkle, raske pasningsspillet, og i dag fikk vi det til, smilte hun etter kampen.

Les mer i Åsane Tidende

Les flere saker fra Åsane her

OVERBEVISTE: «Flakka ladies» viste sin beste side i første omgang mot Åsane 2 på lørdag under Åsane Cup.Foto: Andreas Isaksen
FORNØYD: Flaktveit-damenes trener Janne Eikås var godt fornøyd med tendensene hun så i lørdagens kamp.