En 23-åring ble tatt på fersken med tyvegods på Heiane lørdag morgen etter å ha brutt seg inn i flere biler. Han ble ble pågrepet av politiet, men sluppet fri senere på dagen. Da satte politiet 23-åringen på bussen til Bergen i håp om at han skulle komme seg ut av distriktet. Men den narkomane mannen ønsket tydeligvis ikke å forlate Stord. Inne i bussen skal han ha laget bråk med sjåføren og de andre passasjerene. Han skal også ha gått til angrep på to polititjenestemenn. Dermed havnet 23-åringen på nytt i politiets varetekt.

– Jeg regner med at vi prøver å få mannen sendt til Bergen når han våkner, sier operasjonsleder Trond Friberg i Sunnhordland og Haugalandet politidistrikt.

En annen passasjer i minibussen er mistenkt for å ha vært med på bilinnbruddene. Han er ikke pågrepet.

De to mennene var på vei til Danmark sammen med flere andre narkomane for å få metadon og subutex. Johnny Teigland som arrangerer turene beklager episoden på Stord.

– Jeg er selvfølgelig oppgitt over dette, men samtidig er det umulig å gardere seg mot slikt, sier Teigland.

Han opplyser at resten av følget dro videre til København lørdag morgen. De er nå på vei tilbake til Bergen. De to mennene som hoppet av i nærheten av Leirvik får nå tre måneders karantene før de får være med på nye turer.