— Platene henger ned på de elektriske kablene i tunnelen. Vi må stenge helt for å få de ned, opplyser Magne Fanebust, arbeidsformann for systematisk tunnelvedlikehold i Statens Vegvesen Hordaland, til bt.no.

Vi treffer han på skadestedet i tunnelen der han vurderer skadene.

Platene må kappes og dras ned langs sidene. Derfor er det nødvendig å stenge tunnelen helt i de fem timene arbeidet pågår.

Den svenske traileren står i rundkjøringen ved Arnanipatunnelen. Flere av platene fra tunneltaket henger fortsatt langs siden av bilen.

— Jeg måtte holde til siden for å unngå kollisjon med en møtende trailer, opplyser sjåfør Clas Gøran Broo. Han hadde svært små marginer å gå på da han møtte en motgående trailer i en kurve inne i tunnelen.

Han er litt oppskaket etter uhellet, men lykkelig over at han unngikk kollisjon og store skader på bilen. Sakte kjørte han ut av tunnelen og kan konstatere at traileren bare har fått litt riper i lakken på taket.

SKADER: Traileren rev ned flere takplater i tunnelen. Statens Vegvesen var raskt på stedet for å rydde. FOTO: ØRJAN DEISZ
Ørjan Deisz