REIDUN JOHANSEN

— Det var skremmende, og vi er blitt litt paranoide etter episoden. Nå går vi og kikker oss rundt etter mulige angripere hele tiden, sier Pål Eirik Veseth (16).

Sammen med noen andre Arna-Bjørnar-spillere var de to guttene på Dana Cup-diskoteket onsdag kveld. Da de forlot diskoteket i 22.30-tiden, og var på vei opp igjen til skolen de bor på, fikk de en ubehagelig opplevelse.

— Vi møtte en dansk guttegjeng. Han ene sparket meg helt uoppfordret. Jeg spurte ham: «Har jeg gjort deg noe?». Det likte han tydeligvis ikke. Plutselig fikk han forsterkninger, og hele gjengen omkranset meg og begynte å slå og sparke meg, forklarer Morten Thunestvedt (16).

Kompisen Pål Eirik gikk bort for å «redde» kompisen. Men det førte til at han ble omkranset i stedet, mens Morten og de andre løp av gårde for å hente vakter.

— Jeg aner ikke hvor lang tid jeg lå der med gjengen rundt meg. Etterpå måtte jeg tørke blod, sier Pål Eirik, som tror guttene var påvirket av et rusmiddel.

Svensk spiller på sykehus

Natt til i går ble en 14 år gammel svensk fotballspiller truffet i hodet av en flaske som ble kastet fra en dansk guttegjeng. Gutten tilhørte det svenske laget Brammapojkarna. De har nå anmeldt saken til politiet.

Politiet i Hjørring forteller at den svenske gutten ligger livstruende skadet på Aalborg sykehus med blødning i hjernen.

Mye tyder på at det er samme gjengen som er innblandet i begge disse episodene.

— Vi har snakket med de svenske spillerne som var der da det skjedde. Og deres beskrivelse av guttene i den danske gjengen stemmer overens med våre. Dette er en gjeng vi har sett gå rundt her. Gjengangere, mener Arna-Bjørnar-guttene.

Uvitende turneringsledelse

Det var Bergens Tidende som i går gjorde turneringsledelsen oppmerksom på gjengen som lager bråk på Dana Cup.

— Jeg har ikke hørt noe om noen gjeng som har gått rundt her. Etter det jeg har hørt, har alt vært stille her. Men hvis det stemmer det du sier, så tar vi det alvorlig, sier turneringsleder John Robert Larsen.

Politiet etterforsker nå saken som en voldssak, og har kalt flere inn til avhør.

— Dette er en flokk med unge danske gutter som går rundt med formål å lage bråk. Vi har tatt en inn til avhør etter episoden. Dessuten avhører vi flere personer på Dana Cup i håp om at de kan hjelpe oss. Han som kastet flasken siktet nok ikke direkte mot den svenske guttens hode, men var uheldig, sier visepolitikommisær i Hjørring, Henrik Paulsen, til BT.

Politkommisæren har sin teori på hvorfor dette skjer på Dana Cup.

— Jeg tror de lokale guttene blir sjalu på de norske, svenske, og de andre guttene her, fordi de tar jentene deres. Dessuten ser de på dette som en mulighet for å lage litt ekstra liv i gatene, mener Paulsen.

- Må vurdere neste år

Lagleder for gutter 16-laget til Arna-Bjørnar, Ove Rønhovde, sier at klubben nå må vurdere om de skal fortsette å delta på Dana Cup i fremtiden.

— Guttene var ganske så shaky da de kom opp igjen på skolen. Vi har hatt det kjempebra her nede, så det er veldig synd at slike ting skal ødelegge. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å delta med flere lag neste år, men det må vi vurdere nå, sier Rønhovde.

Arna-Bjørnar kommer ikke til å anmelde saken til politiet.

SKREMT: De to Arna-Bjørnar spillerne Pål Erik Veseth (16) (t.h.) og Morten Thunestvedt (16) ble skremt av voldsepisoden i Dana Cup. I går reiste de hjem til Bergen. FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN