Telefonnummeret står skrevet på et et armbånd, som fra og med i år leveres ut til fadderbarna ved de fleste fakultetene på UiB.

— De ulike fakultetene har hvert sitt telefonnummer som leder til en vakttelefon hos en i fadderstyret. Fadderbarna kan ringe til oss om de skulle trenge hjelp, eller om de ser noen som ikke kan gjøre rede for seg, sier fadderleder Hilde Kristine Moe ved Det humanistiske fakultet.

Ordningen er en del av faddervaktprosjektet, der fadderne går rundt i sentrum og passer på fadderbarn som fester på kveldstid.

Vil unngå negativ medieomtale

Vakttelefonen har også eksistert tidligere år, men ifølge Moe har armbåndet blitt innført i år for å gjøre det lettere å ta kontakt, ved at de nye studentene alltid har nummeret med seg.

- Hvorfor trenger fadderbarna en vakttelefon for å være trygg i fadderperioden?

— Vi trenger det faktisk ikke, det er mer en ekstra forsikring. Vi er veldig bevisste på å passe på fadderbarna, sier Moe.

— Det har vært mye tull i media tidligere, og vi vil passe på at det ikke skjer igjen. I fjor var det noen uheldige saker som kanskje kunne vært unngått om vi hadde hatt båndet, sier hun videre.

Hjelp til å finne veien

Fadderlederen nekter for at telefonordningen utelukkende er til for å passe på overstadig berusede fadderbarn.

— Jeg har fått flest telefoner fra folk som ikke finner frem til dit de skal, sier Moe.

Politi-skryt

Operasjonsleder Janne Steimler Sætre er sjef på vakt i Hordaland politidistrikt torsdag kveld. Hun skryter så å si uhemmet av fadderuken til nå.

— Dette med armbåndene synes jeg er en veldig god idé. Det virker som om studentene har vært i forkant i år, med tanke på hva som kan skje, sier Sætre.

Hun roser også studentenes oppførsel.

— Nå er dette andre kvelden min på vakt, og så langt har vi ikke opplevd noe tull av betydning knyttet til fadderuken. Fadderbarna ser ut til å oppføre seg bra, og jeg har også inntrykk av at det er mange faddere til stede som passer på.