Årsregnskapet viser at Arken går opp med 11 prosent. Kjøpsenteret hadde i 2006 en omsetning på 454,3 millioner. I år har de økt til 505,1.

Mye av æren må nok byggingen av 10 nye butikker ta. Også moderniseringen innvendig har trolig slått ut på resultatet.

— Vårt nye byggetrinn har nok hatt en del å si og gitt oss et løft, understreker Kjersti Solvik.

På stedet hvil

Åsane senter kan ikke vise til de samme tallene som sine naboer. Et nedgang ved sommertider er riktignok snudd til en økning, men ikke mer enn med to millioner kroner. I 2006 hadde bydelens tørste handlehus et omsetning på 1,067 milliarder. Nå er tallet 1,069 milliarder. Nylig avgått senterleder, Vidar Aasebøe er likevel fornøyd.

— Vi hadde ikke kalkulert med en økning i 2007. Det skyldes at flere av butikkene har vært ute av drift i et halvt år som følge av ombyggingen. Vi har dessuten hatt redusert parkeringskapasitet i hele år, sier Aasebøe.

Det bør legges til at Åsane senter og Arken i høst ble slått sammen til Åsane storsenter og dermed får felles omsetning fra 2008.

Også Gullgruven har hatt en strålende utvikling, og har trolig snudd den negative trenden fra de siste årene. Tallene viser en økning på 14 millioner kroner fra 324 millioner i 2006 til 338 i fjor. Flere butikker, nytt postkontor og modernisering av matbutikken, vil sende dette tallet over 350 millioner i 2008.

Thomas Gangstøe