RUNE VALDERHAUG

Loddefjord menighet og Pinsemenigheten klippen har gått sammen om å få Edvardsen til Loddefjord i tre dager. Det er heller ikke hverdagskost at Den norske kirke åpner sine prekestoler for mannen, som gjerne omtales som verdensevangelist og fredsaktivist. Men i Loddefjord har statskirkemenighet og pinsemenighet samarbeidet før. Og nå slår man til igjen.

— Vi hadde ikke tenkt å ha noen evangelisk aksjon nå. Men et av våre kirkemedlemmer hadde et brennende ønske om å få Edvardsen til bydelen. En uformell kontakt ble gjort til ledelsen i Sarons dal i Kvinesdal, og til våre store overraskelse sa Aril Edvardsen straks ja til å komme. Da var det jo bare å gå i gang, sier daglig leder Edvin Bratli i Loddefjord menighet til Bergens Tidende.

Talt i 40 år

Møteaksjonen starter allerede i kveld. Lørdag kveld taler Edvardsen på vekkelsesmøter i Olsvik kirke. Søndag skal han delta under to høymesser i Loddefjord kirke, mens møteaksjonen avsluttes samme sted søndag kveld.

Edvardsen har ledet virksomheten i Sarons dal i 40 år. I mange av disse årene har han også reist på store kristne korstog i den tredje verden og talt til millioner av mennesker, og også blitt mottatt av statsledere i en rekke land.

Våkne opp

Ifølge soknepresten i Loddefjord, Leif Thingnes, har menigheten satt seg høye mål. Visjonen for menigheten er «å se befolkningen i Loddefjord velge Jesus som sin Herre.» Derfor håper han at de to kirkene i bydelen fylles av mennesker som er nysgjerrige på hva Edvardsen har å si. Forstander Terje Handeland i Pinsemenigheten Klippen ser frem til et nytt samarbeid med statskirkemenigheten. Han tror Edvardsens besøk vil få mennesker i bydelen til å våkne opp.»

— Det er viktig å sette søkelyset på det kristne budskapet. Få kan gjøre dette bedre enn nettopp Aril Edvardsen, hevder Handeland.