Byens befolkning hadde tydeligvis tatt parkdagens motto «Ta parken i bruk» på ramme alvor. For nær sagt alt som kunne krype og gå hadde satt nesen mot Nygårdsparken og årets parkdag i går.

Her koste både liten og stor seg med underholdning fra den vesle scenen som var satt opp ved fontenen. Og Yngve Seterås konferansierte som bare han kan.

Høy solfaktor

Rundt om på gressplenene lå barnefamilier i klynger, unge par ruslet rundt hånd i hånd og den eldre garde fant svalende hvile på benker under skyggefulle trekroner. Også trappen opp fra den sprutende fontenen og stolene rundt bordene som var satt ut like ved ble raskt fylt opp av solhungrige bergensere iført sommerlette klær og høy solfaktor.

Fra en liten scene ved fontenen tråkket Hungry John og Atle Johannessen til med akustisk blues, mens «Twa Rivers» alias Tor Magnus Lien og Tarjei Vatne spilte og sang svenske Vreeswijk— og Bellmann-viser. Folket gynget med.

Så dukket knallgule Gullars (han som er så glad i sjokoladepudding, du vet) opp med egen gatemusikant, Geir Eikenes tryllet (med nesten like mange barn oppe på scenen som foran) og Torunn Fisketjøn fra Bergen Byspill var klovn «på tur opp og på turné». Alt til barnas store begeistring.

Buekorpsene uteble

Opprinnelig var det ment at Sydnæs Bataljon skulle åpne parkdagen. Både Sydnæs og Nygaards var inviterte, men intern krangel om hvem som egentlig hører hjemme på arrangementer i Nygårdsparken gjorde at begge uteble.

— Nei, neste år inviterer vi heller Lungegaardens, sukket en noe oppgitt arrangørdeltaker.

Men arrangementet klarte seg bra selv uten buekorpstrommelomming. Det sørget Musikselskabet Larmonien for. De muntre studentene vandret innimellom alt solfolket og larmet i vei så godt de bare kunne. Til stor begeistring for alle.

Futt og fart

Sportsklubben Djerv sto for matservering og loddsalg. Og både is, hotdoger, brus, kaffe og vafler fikk bein å gå på i solsteiken.

Svette unger og en enda svettere golden retriever plumpet i den avkjølende fontenedammen. Mange spilte kjempeludo, badminton, volleyball og fotball (både vanlig og amerikansk) rundt omkring på plenene. Noen bygget fantasirike kjempetårn med store LEGO-brikker. Mens en hel haug deltok i potetløp, sekkeløp og i tautrekkingskonkurranser.

Ungene brukte flittig både trillebånd, hoppestrikk og hoppetau. Og de hoppet paradis. Noen hadde rullebrett med seg, andre løperhjul mens atter andre freste rundt på medbrakt sykkel.

Og foreldrene? De lå i gresset og bare nøt det. Viftet litt med bare tær og var plaster- og drikke-base for sine viltre avkom.

Felles løft

Over 60 små og store deltok i bydelsgartner Tor Christiansens botaniske parksti med flere innlagte spørsmål, nesten like mange koste seg med det botaniske orienteringsløpet, mens en god del voksne ruslet med overlandskapsarkitekt Hanne Katinka Hofgaard på hennes historiske parkvandring fra 1880 og frem til i dag. Visste du for eksempel at det er 600 trær i Nygårdsparken og at parkarealet er på hele 74,5 mål?

I år som i fjor var det velforeningene på Møhlenpris, Nygård, Nygårdshøyden, Sydnes og Nøstet, som i samarbeid med Bergenhus Kulturkontor, kommunens Grønn avdeling og sportsklubben Djerv, arrangerte parkdagen i Nygårdsparken. Og de mørkegrønne T-skjortekledde «arbeidsbiene» sørget ved sin store innsats for at parkdagen nok en gang ble en stor suksess.

Vi gleder oss til neste år!

KLOVN PÅ TURNÉ: Torunn Fisketjøn fra Bergen Byspill holdt barna i ånde med morsomme spillopper. Blant annet viste hun at hun kunne stikke fingeren gjennom hullet i et kronestykke! Bare dumt at hun begynte å liksomblø av nålestikket - he he ...<p/>FOTO: HELGE SUNDE