Søndag kveld ble det meldt om flere trær som var gått over ende, og politiet måtte sperre av gater der vinden hadde tatt tak i presenninger og truet med å velte stillaser.

Men mandag morgen opplyser politiet at de ikke har merket noe særlig til nattens uvær.

— Vi har ikke fått noen meldinger om at vinden har blåst ting overende, sier operasjonsleder Morten Kronen mandag morgen.

VELTET: Et tre i Hans Hauges gate i Sandviken fikk merke uværet i natt.
LIV SOLLI OKKENHAUG

Søndag kveld var det verre, blant annet var det et stillas i Strandgaten som rikket faretruende på seg, og i Gamle Kalvedalsvei veltet et tre og sperret hele den enveiskjørte gaten på Kalfaret.

Verre på Island

Er det årets første høststorm?

— Nja, det har bare vært opp i liten storm på kysten, men jeg vil tro at det er den sterkeste vinden på en god stund. Og det er et stormsenter som forårsaker vinden, svarer Anne-Mette Olsen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Hun forteller at det ligger et kraftig lavtrykk mellom Island og Færøyene, på rundt 960 millibar.

— Jeg tror vi har det bedre enn islendingene, for å si det sånn. Der tror jeg det er nordlig full storm. Det er mer vind på baksiden av lavtrykket, sier hun.

Og det har hun rett i. Morgunbladid melder om vindkast opp i 50-60 m/s i det østlige Island, illustrert med bilder av trafikk som står fast i snøstorm.

Regn, vind - og litt sol

Den kraftigste vinden gir seg i natt, og har allerede minket på Oseberg. Men ikke tro at sommeren kommer tilbake, for det.

— I morgen får vi frisk bris og bygenedbør tidlig på dagen. Så blir det liten kulig om kvelden og forbigående oppholdsvær, før neste front kommer inn.

- Og da har vi da det klassiske høstværet gående?

— Ja, det ser litt slik ut. Det kan bli perioder med sol, men ikke stabilt fint vær neste uke. Onsdag torsdag ser ganske bra ut.