Politiet fikk melding om brannen på nær Haus på Osterøy klokken 17.40.

— Det brenner i gress og skog på Osterøy. Området er bratt og på et par- tre mål. Vi har ikke kontroll på brannen nå, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen klokken 18.55.

Bondebrann ute av kontroll

  • Det var en bonde som fikk tillatelse til å svi av gress, men så mistet han kontrollen. Den går oppover i ulendt terreng. Brannen setter seg normalt ikke, på denne tiden av året. Men brannen er jo veldig synlig fra Skyggestrandsiden, sier vaktkommandør Thorstein Nerås i Bergen Brannvesen til bt.no.

Det er sendt brannfolk og biler fra Haus, Valestrand og Lonevåg til gress- og skogbrannen.

Brannen på Osterøy ble meldt slukket klokken 19.56. Folk fra Røde Kors er på stedet gjennom natten for å sikre at det ikke blusser opp igjen.

Gressbrann på Landås

  • Vi har årets første gressbrann i Bergen også. Klokken 18.52 fikk vi melding om en gress- og krattbrann mellom Natlandsveien og Strimmelen, sier operatør Torkjell Helle i Bergen Brannvesen.

Brannen på Landås ble avsluttet litt før klokken 19.30 Om lag 200 kvadratmeter med gress og kratt ble svidd av.

Knusktørt

- Litt overraskende med gressbranner nå?

— Det er ikke så rart, for der det ikke er snø er det knusktørt. Det er lenge siden vi har hatt nedbør, sier vaktkommandør Geir Bøe i Bergen Brannvesen til bt.no.

Fjellbrann i Solund

I kveld begynte det også å brenne ved Steinsund i Solund kommune.

— Det brenner i fjellet vest for Hardbakke. Brannen er flere hundre meter oppe i fjellet. Det er ikke noe fare for bebyggelse. Vi har rett og slett gitt opp å slukke brannen. Den får brenne ut av seg selv, men vi følger med den, sier vaktkommandør Geir Bøe i Bergen Brannvesen til bt.no onsdag kveld.

Bråtebrann ut av kontroll

En bråtebrann kom ut av kontroll i Berle I Bremanger I kveld.

Det var hus i nærheten av brannen og brannvesenet jobbet på spreng for å hindre at brannen skal spre seg til en bondegård. Brannen skal på det meste ha vært på rundt en kvadratkilometer, melder NRK. Sogn og Fjordane.