GARD STEIRO

Seks menn og to kvinner satt i går uoffisiell bergensrekord i fiaskokriminalitet da de forsøkte å stjele en båt ved Rød i Fana. Skipperen var nemlig politimann. Og passasjerene var en samlet ordensseksjon fra Fana politistasjon.

— Man kan trygt kalle dette en tabbe, humrer lensmann Norvald Visnes.

Tyvkoblet

De nærmere 20 tjenestemennene fra Fana skulle i går morges til Austevoll på HMS-samling. Turen nedover skjærgarden skulle skje med privatbåt.

— Da de kom til båten, oppdaget de at uvedkommende hadde vært inne og forsøkt å koble den. Innbruddet hadde nettopp skjedd, for en flytevest fløt fortsatt like ved båtripen, sier Visnes.

De seminarklare kollegene iverksatte prompte en gigantisk politiaksjon. Her trengte man ikke be om assistanse. Alle tilgjengelige ressurser var allerede på plass.

— Gjerningspersonene hadde ikke akkurat oddsene på sin side. Det tok ikke lange tiden før de var oppsporet.

Tyvegods

Et lite nes bortenfor båtplassen fant politiet åtte relativt mistenkelige og nokså rusede menn og kvinner.

— De har nok vært ute på tyvtokt. Da vi undersøkte bilene deres, fant vi både narkotika og bager fulle av gjenstander vi mener er tyvegods, sier Visnes.

Etter å ha foretatt diverse ransakelser og pågripelser, kunne en litt forsinket ordensseksjon sette kurs mot Austevoll. De åtte uheldige - alle gamle kjente av politiet - ble geleidet i kasjotten. Der sitter de fortsatt.

— Vi har ennå ikke tatt stilling til om noen av dem skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politiadvokat Per Johan Askevold.

De åtte er i alderen 22 til 40 år, og er foreløpig siktet for narkotikaforbrytelser.