Tyven ble sett da han forsynte seg med en rød varebil hos et håndverkerfirma i Damsgårdsveien i Bergen torsdag ettermiddag. En av håndverkerne, polske Arek Rotta (31), ble vitne til tyveriet og satte etter tyven.

— Jeg hev meg i en annen bil og fulgte etter, sier Arek Rotta til bt.no.

Tyven kom ikke mange hundre meter før det ble stopp.

Krasjet i veiskulder

Utenfor Damsgårdsveien 80 gikk det galt. Veien er sperret i forbindelse med byggearbeid, og i forsøket på å ta en u-sving kjørte tyven utenfor veien. Bilen havnet oppå en veiskulder på byggeplassen og ble stående fast der.

Tyven flyktet ut av bilen og inn i et hus like ved.

— Jeg løp etter ham inn døren. Jeg skrek til de andre i huset at de skulle ta ham, at han hadde stjålet bilen min, sier Arek.

Han forteller at tyven forsøkte å komme seg ut av huset, men at det ikke var andre utganger og at de derfor møttes igjen ved hoveddøren.

— Da la jeg tyven i bakken og holdt ham fast, sier Arek.

Mens han lå nede, ringte tyven politiet, som rykket ut til stedet ved 16.20-tiden. Biltyven er nå i politiets varetekt, etter det vår reporter kunne observere på stedet.

TYVEN VRAKET BILEN: - Heldigvis er det en gammel bil, sier eier Bjørn Wærdahl (til v.).
ERLEND L. HAUGEN

Tyven ringte politiet

— En mann i slutten av 20-årene ringteoverraskende til politiet og sa at han hadde stjålet en bil. Han opplyste athan var blitt tatt av bileier. Han innrømmet videre at han hadde stjåletto biler, sie rPreben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Arek Rotta, derimot, ringte sjefen sin, Bjørn Wærdahl, som også kom til unnsetning.

— Dette er heldigvis en gammel bil, sier Wærdahl om varebilen som fikk seg en trøkk i møtet med veiskulderen.

Politiet forteller at biltyven er en mann i slutten av 20-årene. Han ble pågrepet og kjørt til legevakten for å ta blodprøve, da han mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand.

— Mannen ble satt i fengsligforvaring, sier Wallestad.

ÅSTEDET: Tyven krasjet den stjålne bilen (til v.) på denne byggeplassen i Damsgårdsveien.
ERLEND L. HAUGEN