23-åringen ble operert på Haukeland universitetssykehus i kveld. Tilstanden hans var i en periode kritisk og ustabil, men etter en langvarig operasjon karakteriseres tilstanden hans litt etter klokken 23.00 som alvorlig og stabil.

Kom i klem

Politiet fikk meldingen klokken 10.37.

– Meldingen gikk ut på at en person har kommet i klem på en eller annen måte, sier Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Ulykken skjedde ved bedriften AGR i industriparken på Straume.

– Mannen skal ha kommet i klem mellom to plater. Han er kjørt til Haukeland, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Testet utstyr

HMS-ansvarlig ved AGR, Helge Mortensen, kom til stedet like etter at 23-åringen ble skadet. Han ble funnet bak en lastebil.

— Han har fått en tung gjenstand over beina sine, og har skadet den ene foten. Han hadde ligget der bare noen sekunder, fordi han jobbet i et team, sier Mortensen.

Han opplyser at mannen jobbet med å teste bedriftens utstyr før det blir sendt off-shore, blant annet pumper som blir brukt på sjøbunnen.

Gransking

— Vi ser veldig alvorlig på en hendelse som dette. Vi gjør alt vi kan for å unngå slike hendelser, og har god opplæring innenfor sikkerhet, sier Mortensen.

AGR vil sette i gang en gransking av ulykken.

— Vi vil sette i gang en gransking når vi har fått de første fasene av dette unna. Først vil vi ha en debriefing av de ansatte, så starter vi granskingen og ser på våre rutiner og fortsetter arbeidet derette, sier Mortensen.

bt.no kommer tilbake med mer.

Mannen i 20-årene ble kjørt til Haukeland universitetssykehus etter ulykken.
FINN ARNESEN (MMS)