Klokken 10.03 ble det meldt om en arbeidsulykke på Naturkraft sitt område på Kårstø. Politi og ambulanse har rykket ut til stedet.

— To personer skal ha blitt eksponert for ammoniakk, opplyser Trond Friberg, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland.

Uhellet skal ha skjedd i forbindelse med utskifting av en ventil. Det er ikke meldt om lekkasje eller fare for omgivelsene eller publikum.

De to skadde arbeiderne, to menn i henholdsvis 30- og 40-årsalderen, er sendt til Haugesynd sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

Ble dusjet med vann

Begge arbeiderne ble behandlet på stedet.

— De blir dusjet med vann i første omgang, sa Friberg i 10.30-tiden.

Administrerende direktør i Naturkraft, John Terje Staveland, sier at det etter forholdene går bra med de to arbeiderne.

— Ut fra det vi vet, vi har snakket med begge to, så ser det ut som det går bra. De blir sendt til lege, men det ser ut som det har gått rimelig greit med dem. Heldigvis, sier Staveland.

- En del gassutvikling

Han forteller at de har kontroll på situasjonen på anlegget.

— Vi har hatt et uhell i forbindelse med en vedlikeholdsjobb på toppen av en ammoniakktank, der mindre mengder ammoniakk ble frigitt. Lekkasjen ble stoppet raskt, men det ble en del gassutvikling i området, da dette er flyktig. Men vi har drevet med spyling og sånt, og alt er under kontroll, sier Staveland.

Petroleumstilsynet er varslet om hendelsen, opplyser politiet.

Naturkraft eies av Statoil og Statkraft. Selskapet ble opprettet i 1994 og driver gasskraftverket på Kårstø.