I løpet av ettermiddagen den omkomne etter trafikkulykken i Åsane identifisert.

— Den omkomne er en mann født i 1983. Han hadde adresse i Salhus, opplyser politioverbetjent Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon.

Mannen ble identifisert av familien og pårørende er varslet. En arbeidskollega av 26-åringen var førstemann på ulykkesstedet på Salhusvegen i natt. Han gjenkjente kollegaens bil, og varslet politiet om ulykken klokken 01.38.

— Da vi kom frem til ulykkesstedet, fant vi en tom bil med store skader. Den hadde havnet i autovernet, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Et hundesøk ble umiddelbart satt i gang.

— Like etter fant vi vedkommende i terrenget, 30-40 meter fra bilen, sier operasjonsleder.

Ingen øyenvitner

26-åringen ble forsøkt gjenopplivet, men mannskaper på stedet kunne raskt konstatere at han var død. Søket i terrenget ble utvidet, men ingen flere personer ble funnet.

Det skal ikke ha vært noen øyenvitner til selve ulykken. Arbeidskollegaen som oppdaget bilvraket skal avhøres av politiet senere.

- Hvordan er tilstanden til arbeidskollegaen?

— Han har ikke uttrykk for at han trenger bistand, men følges opp av oss og arbeidsplassen, sier politioverbetjent Rune Tveit.

Hendelsesforløpet uklart

Ingen andre biler var involvert i ulykken, og politiet vet foreløpig lite om hendelsesforløpet.

— Det er åpenbart at bilen har gått i spinn og vært både på høyre og venstre side av veien, sier Tveit.

Føreren ble funnet 30-40 meter fra ulykkesstedet. Politiet vet ikke om han er blitt kastet ut av vraket eller om han har tatt seg dit på egen hånd. Det er ingen indikasjoner i terrenget som tyder på det ene eller andre, ifølge Tveit.

— Vi kan ikke utelukke noe. Bakruten på bilen var ute, men vi vet ikke om han har gått ut der. Vi vet heller ikke om han hadde belte på, det vil obduksjonen vise.

GEIR MARTIN STRANDE