Bakgrunnen er nyheten om at brakkene, som skal huse elevene fra Møhlenpris skole fra høsten av, ikke blir ferdige til skolestart.

I dag ble det kjent at de tidligst blir klar i midten av oktober.Arbeiderpartiet mener byrådsleder Monica Mæland (H) bør vurdere om byråd Liv Røssland (Frp) er skikket til jobben som øverste ansvarlige for byens skolebygg.

— Slik situasjonen er nå, risikerer Bergen å stå uten mange skolebygg i Bergen høsten 2012. Det går rett og slett ikke an, sier partiets skolepolitiske talsmann, Pål Hafstad Thorsen.

Flere forsinket

Han viser til at brakkeløsningen til Nattland skole allerede er forsinket. I dag kom nyheten om at brakkebyggene til Møhlenpris skole ikke er på plass til skolestart. I tillegg skal det komme brakkeløsninger på blant andre Ulsmåg skole. Landås skole er allerede stengt. Det samme er klasserom på Nattland, Søreide og Varden skole.

— Samtidig frykter vi forsinkelser blant annet for Landås skole og at elevene på Ny Krohnborg skole vil måtte flytte inn i et skolebygg som ikke er ferdig rehabilitert, sier Thorsen, og legger til:

— Byråden sto på bystyrets talerstol for to uker siden og var såre fornøyd med en handlingsplan. Nå ser vi at de ikke klarer å oppfylle den. Det er sterkt beklagelig og lite tillitsvekkende.

Thorsen og Ap krever nå at byrådet får på plass gode midlertidige løsninger for Møhlenpris og Nattland til skolestart til høsten.

— Jeg stiller spørsmål ved om byrådet evner å ta tak i problemene, sier Thorsen

Kan bli mistillit

Samtidig stiller varsles det at et mistillitsforslag mot øverste politiske ansvarlige for kommunens bygg, finansbyråd Liv Røssland (Frp), ligger faretruende nær.

— Det kan det ende med. Byrådsleder Monica Mæland bør uansett vurdere om Røssland er skikket til jobben, som vedgår at dette er sterke ord.

— Det er det. Vi har holdt igjen og sett på gjennomføringskraften. Men nå ser vi jo at det ikke fungerer, sier Thorsen.

Røssland svarer

I en kort kommentar skriver Liv Røssland følgende på SMS til bt.no, på spørsmål om hva hun tenker om Ap sitt mulige mistillitsforslag:

— Dette er bystyrets suverene rett.

VURDERER: Pål Thorsen (Ap) reagerer sterkt på Liv Røssland (Frp) sin behandling av skolen på Møhlenpris.
ANDREAS ISAKSEN