Anders Haave holder på å bygge ny småbåthavn i Stavang i Flora, men 25. september dukket det opp to kontrollører fra kommunen og stoppet arbeidet.

Det var Firda.no som omtalte saken først.

MISFORNØYD: Anders Haave fikk uventet besøk på byggeplassen.
PRIVAT

Byråkratene skal ha uttalt at arbeidet med havnen var svært alvorlig. Haave inviterte dem inn på kaffe på kontoret.Der plukket han frem byggetillatelsen. Den stammer fra mars og samme avdeling som de to ansatte jobber i.

— Det var ikke noe hjelp i å stå der ute i steinuren og jabbe. Det tok meg 25 sekunder å finne papirene. De la seg langflate, sier Anders Haave.

- Vet du hvem som klaget?

— For å si det sånn: Dette er en liten plass og vi har bygdedyr som blomstrer inntil noen forteller dem hvor hatten skal henge.

«Jeg skjemmes»

Haave skjønner ikke hvordan kommune kan stanse et arbeid de selv har godkjent fordi de får en klage på Facebook.

— Hva er dette slags prosess? Det er så mye rot at jeg skjemmes, sier 57-åringen som var aktiv i kommunepolitikken for Høyre på 1990- og 2000-tallet.

Han har sendt en formell klage til kommunen. Der heter det:

«Underteikna vil be om at det som skjedde på min eiendom i Stavang (…) blir beklaga offentleg av rådmannen eller ordførararen og at «bekymringsmeldaren» står offentleg fram og beklager sin opptreden overfor ansvarlege for prosjektet».

Sier unnskyld

Rådmann Terje Heggheim i Flora kommune tar ham på ordet:

KLAGEN: Flora kommune beklager og sier at de allerede har hatt en gjennomgang av saken.
PRIVAT

— Dette er selvsagt alvorlig. Kommunen har gjort en feil. Han ble utsatt for en urett, det beklager vi, sier Heggheim til BT.Saksbehandleren skal ha sjekket feil bruksnummer før de rykket ut.

— Det er ikke slik at vi leser på Facebook og kobler på blålyset på kommunepatruljen. Vi burde sjekket alle bruksnumre før vi dro. Men dette er ikke noen bortforklaring, det er jeg ikke interessert i, sier rådmannen.

Anders Haave er bare halvveis fornøyd med unnskyldningen.

— Jeg vil ha en skriftlig unnskyldning både til entreprenøren og sivilarkitekten på prosjektet. Jeg er ikke fornøyd med en beklagelse i avisen, sier han.

Men rådmannen vil ikke gå lenger.

— Vi har beklaget. Beklagelsen er såpass kjent at saken kan avsluttes med det, sier Heggheim.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post