De av bt.nos lesere med dagens dato friskt i minne, stusset nok da de tidligere i dag leste at lokalene til Lidl-butikkene i Norge skal bygges om til bobilparadis for øltørste, tyske turister.

De som fikk alt rett på den medfølgende tyskprøven, fikk også vite at det var en premie å hente for den første som møtte opp i BT-resepsjonen og sa kodeordet «Autofjord».

Det siste var imidlertid ingen aprilspøk.

Vant weekendtur for fem

Så da Christoph Gruber sto i Krinkelkroken og sa kodeordet litt etter klokken 11 i dag, fikk han et opphold for fem på Bavallstunet på Voss.

— Glimrende! sier Gruber.

De leserne som trodde at også premien var en del av spøken, kan nå angre. Gruber er opprinnelig fra Østerrike, men har bodd i Bergen de siste fem årene.

— Jeg trodde på Lidl-historien, inntil det sto noe om avgiftsfritt øl. Da ble jeg skeptisk, sier han.

Tar med samboer og barn

Tyskprøven tok han imidlertid ikke for å være en del av spøken. Dermed blir det familietur til Voss for østerrikeren, som nok er godt bevandret i fjellandskap.

— Jeg tar med meg samboeren og den lille, som vi fikk for fire uker siden. Så håper jeg at et vennepar har anledning til å være med, sier vinneren, som ser frem til mange timer slalåm til helgen.

Pussig nok har han akkurat samme navn som en toppalpinist med fire verdenscupseire fra - ja, nettopp - Østerrike.

— Jeg liker alpint, og står slalåm selv, men det er ikke meg, ler han.

PS! Med i premien følger også deltakelse i Horgi Opp - motbakkeløpet som skal være tøffere enn Stoltzekleiven. Om Gruber orker, da...