BTs nyhet om forskriften som gjør det nødvendig at barn i barnehager med klatrestativ som er høyere enn 1,2 meter må ha hjelm, var nemlig bare oppspinn.

Reaksjonene tyder på at en god del lot seg lure — i hvert fall til de kom til den delen der byråd Filip Rygg åpnet for reklamefinansierte hjelmer. Saken var blant de tre mest leste på bt.no fredag, og nettdebatten hadde ved 22-tiden passert 100 innlegg. Da skal det sies at debatten etter hvert dreide over til om saken var en morsom aprilsnarr eller ikke.

For ordens skyld: Verken BT eller kommunen oppfordrer noen til å la barna klatre i stativer eller trær med hjelmer. Det kan da være fare for at hjelmen kiler seg fast, og at barna blir hengende etter hakereimen.

Sponheim forbyr buekorps

Blant de lokale aprilsnarrene var det kanskje en fiktiv Lars Sponheim som fikk flest til å sette kaffen i halsen. På Radio 1s nyhetssending gikk fylkesmannen tilsynelatende inn for å forby buekorps i Bergen. Han begrunnet forbudet med støyforurensing og et gammeldags kjønnsrollemønster. Det var komiker Rune Andersen som imiterte Sponheim, mens byrådsleder Monica Meland var med på spøken og var sjokkert over utspillet.

BA skrev at det var mulig å tjene penger på egen avføring, mens NRK Hordaland fortalte at bergenserne skulle betale for skattelette til hardinger i kommuner der mastene kommer.

Da Ipad kom til Os

Lengst gikk likevel Os— og Fusaposten. Den ellers så trauste lokalavisen har tatt steget ut i nettverdenen, og kom fredag med eget Ipad-format - på papir. «Me tilpassar oss Ipad-formatet, som me veit er framtidas format» skriver redaktør Christian Fr. Stabell i spalten «Kloke ord frå toppen».

I den Ipad-store avisen kan man ellers lese om planer om glideflyplass på Ulven og at kulturhuset Oseana får eget oppdrettsanlegg.

Distriktenes eget talerør, Nationen, kunne avsløre at Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum kaster klærne når han stiller i avisens sexy bondekalender. Han oppfordrer norske bønder til å gjøre det samme.

Nok en Anonym

Mange har den siste tiden lurt på hvem som er Anonym og som står bak bokserien som startet med romanen «Kongepudler» i 2006. Dagsavisens redaktør Arne Strand tok bladet fra munnen og sa at det er han som er Anonym. Han la til at boken er blitt til i pausene mellom alle TV-opptredenene.

Og som om dette ikke skulle være nok, meldte P4 at regjeringen rett og slett vil forby 1. aprilspøker i mediene.

**Les også:

Aprilsnarr!**

Lot du deg lure av noen nyheter i dag? Bruk kommentarfeltet under.