I forrige uke slapp Apple sitt nye operativsystem iOS6 til Iphone og Ipad. Kartprogrammet som tidligere benyttet kart fra konkurrenten Google er erstattet med en egen karttjeneste fra Apple selv.

Kritikken har haglet mot tjenesten etter at brukerne har oppdaget en lang rekke med håpløse feil som at byer er borte eller feilplasserte, parkeringsplasser og jernbanestasjoner er blitt parker og Vågen i Bergen er blitt til tørt land.

Konsernsjef i Apple, Tim Cook, har nå skrevet et åpent brev som er lagt ute på selskapets nettside.

— Ekstremt lei oss

«Vi er ekstremt lei oss for frustrasjonen dette har medført for våre kunder og vi gjør alt vi kan for å gjøre Maps bedre», heter det i brevet.

Han mener kartet blir bedre jo mer det blir brukt, men anbefaler likevel å bruke karttjenester fra konkurrenter som Bing, Google og Nokia frem til Apple får ordnet opp i feilene sine.

«Alt vi gjør i Apple er rettet mot å gjøre våre produkter best i verden. Vi vet at du forventer dette fra oss, og vi vil fortsette å jobbe non-stop til Maps lever opp til den samme utrolig høye standarden», avslutter Cook.

«Det aller helligste»

— Hvordan våger de?

Dette var reaksjonen til Fillip Rygg, byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen da han oppdaget at Vågen var borte på telefonen.

— Jeg synes vel det er litt komisk, men har en viss forståelse for at de her, som en del andre steder, har gjort en grov feil. Dette skal vi påse at blir endret.

Han betegner Vågen og Bryggen som byens ikon og identitet.

— Der ble Bergen bygget og i dag er dette «det aller helligste» i vår by.

Flere lokale feil

Etter at bt.no skrev om kartfeilen med Vågen i Bergen har vi fått flere tips om andre feil i den nye tjenesten:

«Både Stryn, Loen, Olden, Innvik og Utvik er feilplasserte», skriver en leser.

Flere lesere påpeker også sammenblanding mellom Dag Hammarskjølds vei og Nedre Krohnegården i Fyllingsdalen.

Har du oppdaget andre kartfeil?

TIL LANDS OG TIL VANNS: Ifølge Apples nye kart går danskebåten på land det siste stykket inn til Bergen.