Et fullsatt Fjellheim fikk oppleve en rørende og sterk dokumentar om barnevernsbarn som prøver å få realisert en bok.

Det ble stående applaus til regissør Pål Winsents og til de flotte ”Problembarna” Errki, Linn Merethe og Ruzzel da filmen var over og det utspant seg noen rørende scener mellom de tre ungdommene som har vært utrolig spent før visningen i Fjellheim.

Hør intervju hos RadiOs

Hvorfor har Pål Winsents så valgt Os og WT Os Internasjonale filmfestival til å lansere denne filmen?

— Jeg synes det var en veldig god stemning her for to år siden da jeg presenterte ”Jenta fra OZ” og tenkte hvorfor ikke. Jeg synes det er veldig hyggelig å kunne være med å bygge oppunder de små festivalene som har et veldig idealistisk og godt potensiale, sier Pål Winsents til RadiOs.no.

Hvordan startet det med denne filmen?

— Jeg viste filmen ”Jenta fra OZ” for en som jobbet i Landsforeningen for Barnevernsbarn og han hadde fått noen midler fra helse og rehabilitering og dermed var vi i gang. Vi hadde ikke noen story i utgangspunktet, men så ringte Linn Merethe (20) til landsforeningen og sa at hun drømte om å skrive en bok og jeg tenkte da at dette kunne bli en fin ramme på filmen, sier Pål Winsents til RadiOs.no

Linn Merethe var veldig klar på å være med på dette filmprosjektet.

— Jeg har lyst å få frem min historie og fortelle at den faktisk er veldig bra og positiv og være åpen å få frem at det faktisk finnes gode historier. Jeg ønsker og å knekke ned noen myter og vise at vi faktisk ikke er så ille som dere skal ha det til, sier Linn Merethe til RadiOs.no.

Errki (23) er den andre sentrale personen i filmen om barnevernsbarn som blir voksne og faller ut av systemet etter fylte 18 år.

— Jeg føler at jeg har en veldig positiv historie å fortelle og jeg synes det er veldig viktig å få med alle de aspekter som er bra og fungerer. Jeg ble veldig gald da jeg ble spurt om å være med på dette prosjektet, sier Errki til RadiOs.no.

Både Linn Merethe og Errki er nå veldig bevisst på å bruke sine egne historier til å hjelpe andre i samme situasjon.

Eter filmen var det debatt i kjelleren av Fjellheim hvor temaet ettervern for barnevernsbarn som har fylt 18 år ble sentralt.