Den åpne dagen på sykehjemmene arrangeres i forbindelse med at den årlige Omsorgsprisen deles ut på Ole Bull Scene søndag kveld.

– Det er et viktig for Omsorgsprisen å gjøre oppmerksom på den gode omsorg som blir gitt både i privat og offentlig sektor, sier overlege Stein Husebø ved Bergen Røde Kors Sykehjem. Husebø er leder av juryen for Omsorgsprisen og initiativtaker til Eldreomsorgens dag.

Og byråd for helse og omsorg, Trude H. Drevland, setter pris på tiltaket.

Årlig tradisjon

– Jeg er veldig glad for at så mange sykehjem har tatt utfordringen og åpner dørene for publikum, sier hun.

Byråden håper at tiltaket skal bli en tradisjon som kan skape oppmerksomhet rundt arbeidet som gjøres ved institusjonene og i eldreomsorgen.

Sykehjemmene holder åpne dører for familie, venner, naboer og andre interesserte, og programmet begynner klokken 13.00 og varer til klokken 15.00. Arrangementet vil variere fra sykehjem til sykehjem, og det blir foredrag, kulturinnslag, omvisninger og kaffeslabberas.

¨ Får Hetland-tegning

I forbindelse med Omsorgsprisen og Eldreomsorgens dag får alle sykehjem i Bergen en kopi av et posterbilde Audun Hetland laget til en europeisk kongress for «Omsorg ved livets slutt» i Bergen i 1994. Hetlands tegning viser en person som bærer sin omsorgsperson med til himmelen.

– Bildet er laget med umiskjennelig Hetland-humor og tanken er at det kan deles ut på det enkelte sykehjem som en pris til en ansatt, sier Stein Husebø.

Audun Hetland døde på Bergen Røde Kors Sykehjem i januar 1998, 78 år gammel.