Restauranteier Youssef Mohsen håper å få med seg Brann-spillere til pizzasteking og servering når den nye restauranten åpner i slutten av måneden.

— Jeg har snakket med dem om det, og regner med at noen av dem stiller opp, sier han til bt.no.

bt.no har fått se de nesten ferdig innredede lokalene i Vestre Torggate 5-7. Veggmalerier med scener fra Italia er på plass, og likeså den blytunge steinovnen til pizzabakst. Lokalene er nå til forveksling like de gamle, etter at dansestedet Bystuen og en Rema-butikk i kjelleren har flyttet ut.

Lenge har det vært klart at Pasta Sentrals gamle lokaler ved Bygarasjen må vike for Bybanen. Huset skal rives i sommer. Mohsen kjøpte nye, mindre lokaler i Daniel Hansens gate 9, bare et steinkast unna gamlehuset, men nå er planene endret.

— Jeg hadde tenkt å trappe ned og drive en mindre restaurant der, men da jeg fikk tilbud om å flytte hit, klarte jeg ikke å si nei til slik en fantastisk beliggenhet, sier Mohsen.

To pastasentraler?

Hvis alt går som planlagt, kan det bli restaurant begge steder. Begge får trolig det noe underlige navnet «Pasta Sentral», selv om virksomheten alltid har hett «Pastasentralen» på folkemunne.

— Litt feil norsk, men vi holder på det, flirer Mohsen.

Restauranten ved Fotballpuben blir nesten like stor som den gamle, med om lag 100 sitteplasser og minst like mange ansatte som før. Beliggenheten burde være midt i blinken for to av restaurantens viktigste målgrupper: studenter og idrettsfans.

Restauranten får ofte besøk av spillerne til Brann, Løv-Ham, Tertnes og Bjørnar, samt andre profilerte idrettsfolk.

— Alle som spiser her før en kamp, vinner etterpå. Jeg tuller ikke! insisterer Mohsen.

For supporterne på Fotballpuben vil det også bli mulig å bestille mat fra naborestauranten, uten å forlate puben.

Fortsatt åpen

Den gamle restauranten ved Bygarasjen vil være i drift helt til den nye åpnes.

— Jeg får sikkert 40 telefoner om dagen fra folk som spør om vi er åpne, og det er vi! sier Mohsen.

Egentlig skulle huset tømmes allerede i februar, men kommunen har gitt tillatelse til videre drift.

Jon Tufto
Jon Tufto
Finn Arnesen (fra video)