— Vi har fått en e-post med en rapport fra eierne av barnehagen, og det ser ut til at våre innvendinger om overhengende helsefare ser ut til å være innfridd. Men vi kommer til å være i barnehagen i morgen tidlig for å se at alt fungerer i praksis, sier leder for Helsevernetaten i Bergen, Ingvar Tveit.

Mistet brukstillatelsen

Det var uteområdene i barnehagen Helsevernetaten reagerte på. De mente utelekeplassen i den nye barnehagen bar preg av å være et anleggsområde og at trafikksikkerheten rundt barnehagen ikke var god nok.

Helsevernetaten stengte barnehagen 4. januar. Den nye barnehagen åpnet i romjulen og er en av Norges største. Dagen etter trakk også Bergen kommunes byggesaksavdeling tilbake den midlertidige brukstillatelsen til barnehagen.

Befaring i morges

Etter en befaring mandag morgen, har byggesaksavdelingen i dag utstedt brukstillatelse for barnehagen og dermed kan Rå barnehage være i full drift allerede fra i morgen.

”Arbeidet med å kontakte foreldrene er i gang slik at barna kan komme tilbake til barnehagen hvor personalet venter med åpne armer. Fra i morgen vil det være normal drift”, skriver Barnebygg AS, som står bak barnehagen, i en pressemelding.

– Vi beklager dette så mye – problemene dette har skapt for foreldrene og skuffelsen hos bar-na som gledet seg over barnehagen. Vi tar lærdommen med oss videre og vil gjennomgå våre rutiner. Men akkurat nå er vi bare veldig, veldig glade for å være i gang igjen, sier styreleder Tore Nedland i Rå barnehage i pressemeldingen.

FIKSET UTEOMRÅDENE: Helsevernetaten reagerte spesielt på uteområdene i Rå barnehage, og de skal nå være fikset.
Silje Katrine Robinson