Det ene parkeringsdekket har hittil stått tomt fordi trafikkløsningene på Nøstet ikke har hatt kapasitet til å ta hånd om den ventede trafikkøkningen.

Arbeiderpartiet la uventet frem en merknad som vil tvinge byrådet til å åpne hele Klostergarasjen for parkering fra 1. juli. Ap fikk med seg Frp, Høyre, Pensjonistpartiet og Demokratene.

Ordførerkandidat Ruth Grung (Ap) begrunnet forslaget med at gravingen i sentrum gjør det nødvendig å legge bedre til rette for privatbilene. Det var en argumentasjon som fikk de røde til å se rødt og de blå til å skryte.

— Dette er et helt vanvittig tiltak. Resultatet blir mer trafikk og lengre køer, sa Torstein Dahle (RV) og Knut Johan Larsen (SV).

— Det er sjelden det kommer så gode forslag fra den kanten, sa Christopher Brun (H).

Dermed sprakk også byrådsidyllen. Kristian Helland (KrF) var mektig irritert over at Høyre kastet seg på forslaget uten å ha rådført seg med sine samarbeidspartnere.

— Jeg er skuffet over Høyre. Her prøver Ap en månelanding på Nøstet uten å ha undersøkt konsekvensene, sa Helland, til applaus fra venstresiden.

Byråd Lisbeth Iversen sier hun er svært overrasket over forslaget.

— Vi arbeider fortsatt med å få på plass pengene til å gjøre de nødvendige trafikkgrepene. Nå tror jeg vi kan få store utfordringer med køer i området, sier hun.

Bergens Tidende