— Vi er veldig fornøyd. Ikke minst for barnas del. Tiden vi bruker på levering og henting i barnehagen vil med dette gå fra opp til tre timer i bil til totalt 20 minutter med buss, sier Thor Erik Nilsen.

Tidligere denne uken fortalte BT om familiene Skoge/Nilsen og Kristensen

som ikke fikk lov til å bytte barnehageplasser med hverandre. I sommer flyttet Skoge/Nilsen fra Sandsli til Fyllingsdalen, mens familien Kristensen kjørte flyttelasset motsatt vei.

Begge har barn i kommunale barnehager og syntes det enkleste var å bytte barnehageplasser med hverandre for slippe å stampe i kø med toåringene Ragnhild Kristensen og Sebastian Skoge Nilsen. Bergen kommune sa nei og Bergens Tidende omtalte saken. Nå snur kommunen.

Følge av presseoppslag

I går møtte kommunetoppene to av foreldrene. Etter møtet ble det glade budskap forkynt.

— Vi skal lager en bytteordning for barnehageplasser i Bergen kommune. På denne måten kan vi forhåpentligvis bedre imøtekomme barnas og foreldrenes behov, sier barnehagebyråd Tomas Moltu (KrF).

Les også:

— Fungerer godt

Grunnen til at kommunen i første omgang ikke åpnet for plassbyttet, var at dagens ordning ifølge byråden ikke tillater det. Nå skal det altså endres.

— De som har fått kommunal barnehageplass, kan melde inn til oss at de ønsker å bytte. Ordningen vil kun gjelde dem som har fått plass i kommunale barnehager, sier kommunaldirektør for skole og barnehage, Anne-Marit Presterud.

Begge viser til at det er planlagt en evaluering av opptaksreglene kommende vinter.

— At dette kommer allerede nå, skyldes medieoppmerksomheten saken har fått, medgir Moltu. - Men jeg tror vi hadde sett på dette uansett.

- Skjærer i hjertet

Thor Erik Nilsen og Bodil Kristensen er glade for den utgangen saken nå får.

— Vi tok ikke dette opp bare for egen del. En slik ordning vil gjøre livet lettere for flere, sier Nilsen.

Saken blir behandlet av byrådet allerede førstkommende mandag. Får Moltu med seg byrådskollegene, og det gjør han nok, oversendes saken bystyret til behandling 15. september. Gir byens folkevalgte sin støtte, kan Ragnhild og Sebastian bytte plass dagen etter.

Det ser foreldrene frem til med glede.

— Når du sitter i bil med et barn som gråter dag etter dag og ikke vil mer, skjærer det i hjertet. Det er flott at det man sier blir hørt på denne måten, og at det får konsekvenser, sier Bodil Kristensen.

Hva mener du om bytteordningen? Si din mening i feltet nedenfor.