I DAG SNAKKER VI MED:

NAVN: Anthony Hutchinson

ALDER: 54

BOR: På Vossestrand

SIVILSTAND: Gift

YRKE: Daglig leder av Ulriksbanen og ellers altmuligmann

AKTUELL MED: Har en uke bak seg som ny daglig leder av Ulriksbanen.

— Hvordan har den første uken vært?

— Travel. Mye å sette seg inn i. Selv om jeg ble ansatt som driftsleder ved Ulriksbanen i fjor høst, er det noe helt annet å være den daglige lederen.

- På vegne av mange -0 når kan vi ta Ulriksbanen igjen?

— 1. april, eller til påske om du vil. Vi har fått en del reaksjoner på at banen ikke er åpen for publikum, men det har sine årsaker. Her må et helt nytt billettsystem på plass, og det må ansettes flere folk slik at driften blir forsvarlig og effektiv. Dessuten er vi ennå ikke ferdig med redningsøvelsene vi har i samarbeid med Brannvesenet.

- Er det helt dødt og stille på banen?

— Mange har nok oppdaget at vognene går opp og ned daglig. Banen har en helårsavtale med Telenor som har både arbeider og mannskap på toppen. Så her er jo liv!

- Har du noen spennende planer for Ulriksbanen?

— Masse! Ikke minst bør deler av anlegget opprustes. Ulriksbanen ble åpnet første gang i februar 1961, så oppgraderinger er nødvendig. Hovedsatsingen blir likevel å få orden på økonomien, her er ikke særlig mye penger å rutte med for tiden. Får vi til en stabil drift i turistsesongen fra påske og ut september, er mye av grunnlaget lagt. Kafédriften på toppen overlater vi til andre.

- Er bergenserne opptatt av banen din?

— Veldig! Jeg har inntrykk av at alle vet hvor de var den dagen banen falt ned i 1974. Mitt inntrykk av bergensere er at det er et hyggelig, aktivt og engasjert folkeferd som det er moro å jobbe med.

- Hvem reiser egentlig med Ulriksbanen?

— Både turister og innfødte. Særlig i den store cruisesesongen har vi mange tilreisende som tar bussen vår fra sentrum opp til banen. Spreke bergensere i alle aldre som vil raskt til fjells for å gå tur i det flotte terrenget på Ulriken hører også til kjerneklientellet vårt - sammen med barnefamilier.

- Apropos Ulriken, hvordan er det på toppen der nå?

— Når det ikke blåser, er det som det pleier å være - helt fantastisk. Godt med snø, fint å gå på ski - supert. Selv om jeg er født i England, har jeg bodd i Norge i rundt 30 år og gått aktivt på ski, så jeg kan bedømme norsk natur. Nå er det flott på Ulriken, du!

AV JAN ARILD LARSEN

HØYT OPPE: Anthony Hutchinson har overtatt den daglig ledelsen av Ulriksbanen, men åpner ikke Perle ogBruse for publikum før til påske.
Skodvin, Helge