MARGUNN REE MICHELSEN

— Vi vil at dette skal være et sted barn kan komme, et slags offisielt hjem i stedet for det hjemmet de kanskje mangler fordi foreldrene bare er opptatt av rus, sier Marianne Nesse.

Sammen med mannen Ragnvald Israel Skjønning Angeltveit har hun tatt initiativ til det døgnåpne stedet. To andre voksne hjelper til.

Gjennomsnittlig har 50 personer vært innom hvert døgn siden stedet åpnet for to måneder siden, både voksne og barn. Voksne rusmisbrukere får hjelp, men holdes atskilt fra barna. Unger helt ned til seks år kommer for å spise seg mett.

— Små unger roper ikke ut i avisen, de leter etter mat. Det er denne skjulte nøden vi prøver å avhjelpe, sier Marianne Nesse.

Noe mat kjøper de, ellers får de gaver, blant annet fra Toro og fra en kafi på Bystasjonen. Nesse oppfordrer også andre spisesteder om å gi dem dagens rester i stedet for at god mat kastes.

Sliter økonomisk Alt som finnes av møbler på stedet har de fått, nå ønsker de seg spill, aller helst et biljardbord, slik at ungene kan aktiviseres når de er på besøk.

— Vi trenger også mer hjelp, dersom vi skal klare å holde stedet åpent hele døgnet. Nøden er ofte størst på kveldstid når sosialkontorene holder stengt.

Det hender vi også må stenge slik at vi får sovet litt, sier Angel-tveit og små, trøtte øyner vitner om at vet hva han snakker om.

Israels hus kaller de det åpne stedet, både fordi Angeltveit heter Israel, men også fordi det betyr Guds folk.

— Det er Gud som vil at vi skal hjelpe, sier Angeltveit.

40.000 kroner pr. måned betaler de i leie for lokalene i Tverrgaten 4. Strategien for hvordan penger skal skaffes til å betale for neste måned er klar:

— Vi stoler på Gud. Forrige måned kom en mann med 45.000 kroner dagen før husleien forfalt, sier han.