• Dersom det lar seg gjøre rent praktisk, vil jeg reise med det norske skipet som skal til Gaza med nødhjelp, sier stortingsrepresentant Jette Christensen (Ap).

— Jeg oppfatter ikke dette som noen provokasjon mot Israel.

Ap-representanten fra Hordaland er den eneste politikeren fra Vestlandet som sier hun vil være med på skipet til Gaza i vår.

- Full dekning

Om det ikke går, er det rent praktiske og ikke politiske årsaker eller parlamentarisk press som ligger bak.

— Jeg mener jeg har full dekning i Arbeiderpartiets program og den ideologien vi står for, når vi deltar i en slik fredelig aksjon for å hjelpe palestinerne.

— Når drar dere?

— Det er det ingen som vet, det kan bli i mai, det kan bli i juni. Så lenge datoen ikke er fastsatt ennå er det umulig å legge helt konkrete planer. Men ønsket og viljen til å dra er svært sterk, sier Jette Christensen, som kom på Stortinget i fjor da Per Rune Henriksen (Ap) ble hentet fra Hordalandsbenken til Olje og energidepartementet som statssekretær.

— Hvorfor vil du delta på denne seilasen til Gaza?

— Av to årsaker. Jeg ønsker å bidra til den humanitære aksjonen, å bringe nødhjelp til den hardt prøvete befolkningen i det isolerte Gaza. Like sterkt er ønsket om å bryte den ulovlige blokaden som Israel holder på med. Aksjonene i fjor viste at en slik aksjon skaper mye oppmerksomhet og legger press på Israel.

- Blodig affære

— Det ble en blodig affære da israelske styrker bordet det tyrkiske skipet «Marvi Marmara» i fjor på disse tider, du frykter ikke det samme skal skje med dere?

— Overhodet ikke. Sikkerheten er på topp, erfaringen fra fjoråret ligger bak det sikkerhetsmessige opplegget, og vi skal gå grundig gjennom alle muligheter før avreise. Jeg skal delta på en fredelig aksjon, der ikke-vold er helt grunnleggende, aller hadde jeg ikke meldt meg.

— Hva sier dine politiske overordnete, i Ap og regjeringen, de er vel lite begeistret for denne aksjonen?

— Jeg har ikke fått noen beskjed om ikke å dra. I et skriftlig svar i fjor sa utenriksminister Jonas Gahr Støre at han han skjønte at aksjonen ga uttrykk for den frustrasjon mange føler.

— Noen kaller dere nyttige idioter for Hamas og Iran?

— Ja, det er de mest fanatiske Israels-vennene. Jeg snur spørsmålet, for hvem er de nyttige idioter, spør stortingsrepresentant Christensen fra Bergen.

Hva mener du om reisen? Si din mening her!

KLAR FOR ISRAELSTUR: Jette Christensen.
RUNE NIELSEN