Da resultatet endelig var klart utpå morgenkvisten tirsdag, ble det klart at nedgangen var størst for Senterpartiet, som tradisjonelt står svært sterkt i fjordfylket i vest.

27 prosents oppslutning etter et fall på 1,2 prosentpoeng var nok til å kapre førsteplassen. Ap beholder også alle sin elleve plasser på fylkestinget og får den største gruppen der. For Sps del er fallet på 3,2 prosentpoeng. Det gjør partiet til fylkets nest største, både i oppslutning (25,8 prosent) og antall mandater; de mister ett og sitter igjen med ti.

Begge partiene har fått sitt pass påskrevet lengst nord i fylket hvor en opprivende lokalsykehusdebatt har kostet Arbeiderpartiet mer enn to tredeler av oppslutningen i Eid, men totalt er nedgangen altså begrenset.

Høyre går som i andre fylker, klart mest fram, Fremskrittspartiet mest tilbake. Førstnevnte har fått 16,9 prosent av stemmene og sju plasser på fylkestinget, to flere enn det hadde. Frp mister ett av sine fire mandater med 7,6 prosent av velgerne bak seg. Også Venstre gjør et godt valg i Sogn og Fjordane og beholder sine tre fylkestingsplasser. Det samme gjør KrF, mens SV beholder sine to seter.

Dersom det var stortingsvalg, viser prognosen at Venstre ville ha vunnet ett mandat i fylket og Fremskrittspartiet ville mistet sitt ene.

Mandatfordeling i et tenkt stortingsvalg: Ap 2, Sp 1, V 1 (+1), H 1, Frp 0 (-1)