På nettsidene ble det påstått at Tveit var anmeldt for uforsiktig kjøring etter en kommunal befaring i Juvik. Det viste seg å være oppspinn. Nå har Ap-politikeren søkt permisjon i et halvt år, ifølge Kystradioen.

— En stor belastning

— Jeg føler meg mobbet og trakassert. Saken har vært en stor belastning for meg og familien, sier han til Bergens Tidende.

«Vi beklager dersom vi har tatt feil og referert saken upresist. Likevel har vi grunn til å stole på våre kilder», heter det i en korrigering som er lagt ut på SVs nettsider 22. november. Det er langt fra den unnskyldningen Tveit krever. Nå vurderer han å gå til injuriesøksmål.

— Jeg har kontaktet advokat og avventer en uforbeholden og offentlig unnskyldning. Den som ligger på nettet, holder ikke.

- En kuriositet

Lokallagsleder Åge Rosnes vedgår at SV har tabbet seg ut. Han understreker likevel at lokallaget ikke var ute etter å «ta» Martin Tveit.

— Det hele bunner i en misforståelse. På nettsidene refererer vi smått og stort fra Askøy. Denne meldingen var ment som en liten kuriositet. Det var ikke meningen å ramme ham politisk. I ettertid ser jeg likevel at saken har en utilsiktet politisk side.

— Tveit krever en uforbeholden offentlig unnskyldning. Får han det?

— Jeg skal se nærmere på brevet fra hans advokat, og så skal jeg vurdere hva jeg skal svare. Men svar skal han få. Jeg viste ikke at han vurderte injuriesøksmål før du fortalte meg det.

— Er dette måten å drive lokalpolitikk på?

— Nei. Som sagt: Vi skulle ikke ha publisert meldingen.

FAKSIMILE: Den ukorrekte meldingen ligger fremdeles ute på SVs nettsider.