Regjeringspartnerne SV og Sp, derimot, sliter med appellen i Bergen, og går begge tilbake i meningsmålingen som Sentio har gjennomført for Bergens Tidende.

Alle tallene i meningsmålingen finner du her!

Med en oppslutning på 26,4 prosent går Ap frem 2,2 prosentpoeng siden januar. Det gir Ap 18 plasser i bystyret, tre flere enn i dag. Ap er også det partiet som mobiliserer best blant nye velgere, viser bakgrunnstall.

SV tilbake

De rød/grønnes posisjon er likevel ikke særlig styrket. SV går tilbake to mandater og Sp står på stedet hvil. Til sammen får de tre 25 bystyrerepresentanter, mens det trengs 34 for et flertall.

— Vi ønsker selvsagt et nytt byråd, men ser at vi klarer ikke det uten støtte fra sentrumspartiene, sier Aps byrådslederkandidat Terje Ohnstad.

I klartekst betyr det at Venstre og KrF må skifte side. I dag sitter sentrum i byråd med Høyre, et byråd med støtte fra Frp.

Selv om Ohnstad skulle klare å lokke sentrum over gjerdet, mangler de rød/grønn/gule fire stemmer for flertall, i følge dagens måling.

Et slikt byråd ville i så fall sittet på RVs nåde.

SVs førstekandidat Oddny Miljeteig synes partiet holder stand, selv om oppslutningen peker nedover:

— Vi vet at partiet har vært gjennom en motgangsperiode og håper vi er i en konsolideringsfase. Jeg synes dette er et greit utgangspunkt for valgkampen, sier Miljeteig.

Høyre fortsatt størst

Ap-fremgang til tross: Høyre holder posisjonen som byens største. Partiet går svakt frem til 27,7 på dagens måling, noe som er hårfint bedre enn i jubelvalget for fire år siden.

Frp, derimot, går tilbake 1,4 prosentpoeng. I Sentios januarmåling hadde Frp og Høyre rent flertall. Frps tilbakegang gjør at de to denne gang er ett mandat unna flertall.

I andre måling på rad står Pensjonistpartiet med null velgere. Partiet som ved forrige valg klarte tre plasser i bystyret, taper særlig velgere til Frp.

Studer målingen med bakgrunnsdata på bt.no.