Leder i lokallaget, Jarl Høva, kaster kortene etter et år i vervet. Han får følge av nestleder Merete Andreassen.

– Hva er grunnen til at du trekker deg?

– Jeg vil ikke mer. Det er en krevende jobb å sitte i dette vervet. Halve arbeidstiden min er gått med. Hadde jeg ikke kunne bruke arbeidstiden hadde det aldri gått, sier Høva, som driver egne firma.

Tospannet Høva og Andreassen skapte overskrifter i forkant av Ap-nominasjonen i høst. De to takket først ja til nominasjon, men trakk så begge sitt kandidatur.

Da grep fylkesleder Per Rune Henriksen inn og snakket dem på plass igjen. På nominasjonsmøtet var Høva med i kampen om tredjeplassen uten å nå opp. Da navnet hans var aktuell for femteplass, valgte Høva å trekke seg og begrunnet det med at partiledelsen ikke burde sitte i bystyret.

Merete Andreassen hadde da allerede varslet at hun ikke var aktuell for fjerdeplassen. – Jeg er nok bedre egnet til å arbeide med organisasjons indre liv, lød hennes begrunnelse Nå går begge ut av partiledelsen.

Marit Austnes leder valgkomiteen. Hun registrerer at utskiftingen i år blir større enn vanlig. Av syv styremedlemmer sier fem nei til gjenvalg. I tillegg til Høva og Andreassen ønsker studieleder Stig Arne Thune avløsning. Det samme gjør kvinnekontakt Inger Johanne Seim og styremedlem Jan Erik Hagen.

Austnes ber nå partiet komme med forslag til ny navn. – Vi leter etter en lederduo med bred erfaring fra organisasjonslivet. Særlig i et valgår er dette krevende verv, sier hun.

UT AV AP-LEDELSEN: Jarl Høva og Merete Andreassen, leder og nestleder i Ap i Bergen, trakk seg først fra bystyrelisten og siden fra partistyret.
Dolmen, Siv