EINAR AARRE

Den ferske meningsmålingen for Hordaland som Norsk Respons har utført for Bergens Tidende, viser at partiet siden valget i september har økt oppslutningen med 2,2 prosentpoeng.

De to andre regjeringspartiene klarer så vidt å holde skansen: SV oppnår 7,7 prosent og Sp 4,9 prosent — omtrent det samme som ved valget.

Tallene i årets siste Hordaland-måling bekrefter resultatene fra de nasjonale partimålingene. Eneste unntak er oppslutningen om Venstre.

Mange tidligere Høyre-folk som stemte Venstre for å sikre partiet på Stortinget i høst, forlot siden partiet. Bare i Hordaland har Venstre klart å beholde sin sterke oppslutning på syv prosentpoeng.

Erna Solbergs tilhengere opplever likevel en svak medvind, og kan notere 17,5 prosent oppslutning..

KrF har havnet i store problemer etter valgtap og Bondeviks avgang. I Hordaland er partiet nå nede i 6,9 prosent. Norsk Respons har aldri målt KrF lavere. Partiet sliter med å finne sin plass som opposisjonsparti, og lider også av at Kjell Magne Bondevik er borte. Tross alt var Bondevik en god stemmesanker for partiet. Mange KrF-velgere har nå rømt over til Høyre.

Torstein Dahle mislykkes ikke bare nok en gang med sitt forsøk på å få stortingsplass for RV. Nå rømmer også velgerne. Ifølge denne målingen er RV mer enn halvert i forhold til valget.

Det er Sp som har det siste mandatet i Hordaland, men Ap er det partiet som er nærmest til å ta dette, ifølge målingen.