• Ville hvem-som-helst fått bygge et slikt kjempebygg på dispensasjon? spurte KrFs Kristian Helland da flertallet i komite for miljø- og byutvikling sa ja til Trond Mohns strandvilla på Milde.

KrF sammen med SV og RV stemte imot, mens Ap i likhet med Frp, Høyre og Pensjonistpartiet sa ja til dispensasjon.

Et så bredt flertall reduserer risikoen for at Fylkesmannen skal påklage avgjørelsen til departementet. I komiteen i går opplyste byråd Lisbeth Iversen at et økende antall saker, der bergenspolitikerne sier ja til å bygge i friluftsområder og langs strendene, blir påklaget.

Ap måtte forsvare sin liberale holdning overfor Ap-vennen og velgjøreren Trond Mohn. Særlig siden partiet i mange andre dispensasjonssaker sier nei.

Thor Brekkeflat (Ap) advarte Kristian Helland mot å sette seg på sin høye hest: — Jeg er sikker på at hvis vi sjekker statistikken har KrF flere ja-saker enn Ap. Vi sier ja i noen tilfeller og nei i noen, basert på skjønn, sa Brekkeflat.

Frps Sigurd Galtung Døsvig gledet seg over å være på parti med Ap:

— Jeg må be om at Ap for fremtiden vil gi ja til de som ønsker å bygge innenfor 100 meters grensen. Strandloven er laget for Oslofjorden og Østlandet, ikke for Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi har så mye strandlinje at vi kan stå på ene neset uten å se huset som står på det neste, mener Galtung Døsvig.