Mandag meldte Osloby at kriminaliteten i Oslo stuper. Det skjer mens politiberedskapen er kraftig forsterket, etter at terrortrusselen mot Norge ble kjent torsdag.

— Vi erfarer dette hver gang vi har større oppdrag med mye politi ute. For det første går kriminaliteten ned, for det andre har vi mulighet til å legge inn ressurser på mindre ting, sier Johan Fredsriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt, til Osloby.

Nedgang i Bergen

Også i Bergen ser det ut til at kjeltringene har giret ned noen hakk etter at terrortrusselen ble kjent 24. juli i år.

Fra torsdag 24. til mandag 28. juli i år ble det registrert 363 kriminelle forhold i Hordaland politidistrikt.

Samme periode i fjor, fra torsdag 25. juli til mandag 29. juli, var det tilsvarende tallet 455.

— Antallet personer som har sittet i arresten hos oss har også gått ned, sier Kari Marie Kjellstad, politioverbetjent ved analyse- og registeravdelingen til Hordaland-politiet.

JERNBANEN: På jernbanestasjonen i Bergen hadde politiet væpnet seg. - Politinorge går inn i en fase hvor vi må ha søkelyset på utholdenhet, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård
JO STRAUBE

Tallet kan bli større

31 personer ble satt i arresten på de fire dagene i år. I samme periode i fjor var tallet 43.

Kjellstad presiserer at antallet saker kan bli større for perioden i år, da det kan hende alle forholdene ikke er kommet inn ennå.

— Men det blir uansett neppe så høyt som i fjor for denne perioden, sier hun.

Gledelige tall

Denne oppfatningen deler også politimesteren i Hordaland politidistrikt, Geir Gudmundsen.

— Tallene ergledelige, men statistikken har nok for mange svakehter til at vi kan legge forstor vekt på dem nå. Det er å forvente at det kommer en del saker som vil blianmeldt senere.