De ansattes talsmann ifører seg boksehanskene og lover krig om hver eneste arbeidsplass i den økonomisk skakkjørte kommunen.

— Jeg kalles også Ronny. Nå tar jeg av meg dressjakken og slipper ronnyen løs. No more mister nice guy. Nå blir det bråk. Det er den eneste språket kommuneledelsen forstår. Når de maler fanden på veggen, må jeg gjøre det samme.

Ber rådmannen og ordføreren gå

Christensen oppfordrer kommuneledelsen om «å slutte og leke butikk».

— Skal noen ta hatten sin og gå i Os kommune, er det ordføreren og rådmannen. Begge er amatører som ikke kan eller gjør jobben sin, buldrer han.

I verste fall må 120 kommuneansatte finne seg noe annet å gjøre, etter sjokkrøde tall i kommuneregnskapet.

Allerede 19. desember kan de første oppsigelsene dumpe ned i postkassene i Os, skrev Bergens Tidende torsdag. «Glem det», er Christensens reaksjon.

— Rådmannen har startet i helt feil ende. Kommuneledelsen kan se bort fra oppsigelser før jul. Dette er en prosess som kommer til å ta lang tid. Det kommer ikke en eneste oppsigelse før til våren, tror han.

- Bryter loven

Christensen raser mot en kommuneledelse han mener bryter arbeidsmiljøloven på punkt etter punkt.

— Ifølge loven skal arbeidsgiver så tidlig som mulig komme i kontakt med sine ansatte for å forhindre masseoppsigelser eller eventuelt redusere omfanget. Men det er ikke gjort. Vi skal ha et møte med arbeidsgiver først om en uke. Her har vi en ordfører og rådmann som rett og slett ikke kjenner loven. Det er pinlig. Jeg kan love politikerne og ledelsen i administrasjonen en helsikes kamp fremover. Hver eneste oppsigelse vi mener er usaklig, kommer til å bli brakt inn for retten. Norsk Kommuneforbund har lovet oss støtte, forklarer han.

— Hver har skylden for at Os kommune er kjørt på felgen?

— Det blir for enkelt å skylde på staten og Osama bin Laden. Nå får rådmannen, Høyre og Frp ta ansvar. Ordfører Terje Søviknes er en feiging som gjemmer seg bak administrasjonen.

KASTER DRESSJAKKEN: Jonny Christensen plukker frem sitt alter ego «Ronny» og går i krig.