Skuffelsen var stor blant de ansatte på Nye Odontologen da de ikke fikk delta under den offisielle åpningen av det nye odontologibygget onsdag.

Mens statsråder talte og artister sang for den fullsatte inngangshallen, måtte de ansatte være på sine arbeidsplasser.

— Det har vært en misforståelse, og det er veldig leit, sier Anne Nordrehaug Åstrøm, leder for Institutt for klinisk odontologi.

Så sent som fredag forrige uke ble instituttledelsen informert om at de ansatte som ikke var spesielt invitert, måtte unngå å oppholde seg i arealene der nøkkelseremonien skulle foregå.

Frustrerte ansatte

Statsbygg og universitetsledelsen stod bak programmet og invitasjonen til den offisielle åpningsseremonien.

— Årsaken var sannsynligvis plassmangel, sier Åstrøm.

En skuffet ansatt forfattet en e-post og sendte til alle ansatte på bygget.

— Det skapte stort oppstuss på mandag fordi en del trodde de skulle få være med. Dessverre var ikke det tilfelle, sier Åstrøm.

Da skuffelsen ble kjent, tok instituttledelsen straks affære og bestemte seg for å gi de ansatte marsipankake og frukt samtidig som åpningsseremonien foregikk, som plaster på såret.

— Jeg tror stemningen har roet seg blant de ansatte og at de forstår hvorfor det ble slik, sier Åstrøm.

Får egen fest

Da statsrådene onsdag fikk en omvisning rundt i odontologibygget, kom de også i snakk med de ansatte, noe de satte stor pris på, ifølge instituttlederen.

— Det hadde vært kjempekjekt om alle kunne overværet den offisielle åpningen, men i dette tilfellet har statsbygg og universitetsledelsen fulgt de rutiner som har vært anvendt ved åpning av andre offisielle bygg, sier Åstrøm.

Nå ser de ansatte fram mot de planlagte publikumsdagene i september, med omvisning og foredrag om det nye bygget for publikum. Da blir det en egen fest for de ansatte.

— Universitetsledelsen har gitt oss 100.000 kroner til en egen fest for de ansatte. Det gleder vi oss til, sier Åstrøm.

PRAKTBYGG: De ansatte fikk ikke være med da det nye odontologibygget på Årstad ble åpnet offisielt på onsdag. De ansatte får nå en egen fest for 100.000 kroner i september.
ØRJAN DEISZ