— Vi har fått en del telefoner fra folk som er bekymret, sier konserntillitsvalgt i Aker Kværner, Atle Teigland.

Enkelte ansatte har sagt at de rett og slett ikke ønsker å fly med Atlantic Airways etter tirsdagens ulykke.

Nektet å gå om bord

Alle som er avhengig av flyreise for å komme seg til anleggene Ormen Lange og Snøhvit har fått tilbud om å reservere seg mot å fly med det færøyske flyselskapet.

— Jeg vet ikke om så mange fast ansatte som har reservert seg, men jeg kjenner til tilfeller der folk fra innleide bedrifter har gjort det. De har valgt å fly med rutefly i stedet, sier Kristian Pedersen, som er leder for LO-klubben i Aker Kværner Elektro.

En ansatt hos en av konsernets underleverandører nektet å gå på Atlantic Airways-flyet i Haugesund onsdag. Det førte til at tre andre ansatte snudde, og sammen tok de et rutefly til Hammerfest i stedet.

— De negative oppslagene om disse flyene har gitt en stor ekstrabelastning og en økt frykt for å reise. Også deres pårørende er unødvendig skremt, sier konserntillitsvalgt Atle Teigland.

- Helt trygt

Ifølge Teigland finnes det ingen oversikt over hvor mange som denne uken har reservert seg mot å fly med Atlantic Airways.

— De som reserverer seg skal varsle sin nærmeste overordnede, og så finner de sammen frem til en løsning. Vi er ikke interessert i å lage en liste, fordi de som reserverer seg skal sikres diskresjon, sier han.

— Hvilke alternativer tilbyr dere ansatte som ikke ønsker å fly med Atlantic Airways?

— Ett alternativ er at en finner jobber som gjør at de slipper å reise. Et annet er at en bruker enten buss, båt eller rutefly, sier Teigland.

Han er på sin side overbevist om at det er like trygt å fly med pendlerrutene som med rutefly, og er provosert over påstander om at Aker Kværner setter penger foran sikkerhet i valget av flyselskap.