• Et svært alvorlig lovbrudd, mener skjenkekontoret.

En ansatt ved Clarion Hotel Admiral ba servitøren om å skjenke hans mindreårige kjæreste.

Det som beskrives som «et svært alvorlig brudd på alkoholloven» ble oppdaget av skjenkekontrollører på Clarion Hotel Admiral 14. november i år. Det kommer frem i en rapport fra kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

Kontrollørene vurderte en kvinnelig gjest ved hotellet i C. Sundts gate til å være for ung til å drikke alkohol. Hun hadde ikke legitimasjon, men bekreftet selv at hun var under 18 år.

Skjenket kjæresten

Det viste seg at det var en ansatt ved hotellet som hadde kjøpt alkoholholdig drikke til sin mindreårige kjæreste. Den ansatte var for anledningen gjest ved hotellet, og spiste middag der med sine nærmeste.

«Det var den ansatte som ba servitøren om å skjenke til den mindreårige, til tross for at den ansatte visste at hun var under 18 år. Bevillingshaver betrakter dette som et tillitsbrudd mellom hotellet og den ansatte» heter det i rapporten.

Skjenkekontoret mener hotellet trolig ikke har hatt gode nok rutiner når det gjelder å spørre venner og bekjente om legitimasjon.

— Har skjerpet rutinene

Hotelldirektør Kjetil Røed har overfor skjenkekontoret uttrykt at de tar saken alvorlig, og at det i etterkant av episoden ble arrangert et møte om denne problemstillingen.

Ifølge Røed har hotellet nå skjerpet rutinene på dette området.

Kontor for skjenkesaker har gitt hotellet seks prikker for det som karakteriseres som «et svært alvorlig brudd på alkoholloven». Skjenkereglene i Bergen åpner for at åtte prikker er nok til å miste bevillingen i to uker.