Frekke tyver snek seg inn på Sletten Senter og stjal pengeskrinet til Megafonselgerne bare fire dager før julaften. Inne i skrinet lå det 19.000 kroner som selgerne på senteret hadde brukt to uker på å tjene inn.

Nå ønsker en anonym giver å gi det samme beløpet som ble stjålet fra Sletten Senter i gave til Megafon.

— Jeg har fått en e-post fra en mann som er bosatt i Bergen. Han ønsker å gi en gave tilsvarende det beløpet som Megafon ble frastjålet, sier advokat Bengt Waldow i advokatfirmaet Judicium.

Waldow forteller at mannen ønsker å være anonym og at han leste om tyveriet på bt.no onsdag.

- Tusen hjertelig takk

— Så hyggelig da. Det er jo helt fantastisk. Det er jo en romjulspresang de lux. Hva kan man si. Hjertelig tusen takk, sier Megafonredaktør Thomas Anthun Nielsen når han får høre den gode nyheten.

Han forteller at dette betyr utrolig mye for Megafon og alle de som jobber der.

— Det er en fantastisk inspirasjon for oss som jobber i Megafon. Det er så mange som jobber og står på hver dag og da er det kjekt at noen setter pris på det vi gjør, sier han.

— Skite i eget reir

Torsdag formiddag er bt.no på besøk i lokalene til Megafon i Sverres gate. Selgerne vi snakker med er rystet over at noen vil stjele pengene deres.- Det er å skite i eget reir, sier en av selgerne, som mistenker at en av deres egne kan ha gjort det. En annen av selgerne synes rett og slett det er latterlig å gjøre noe sånt.

— Helt latterlig. Men det er kjempebra at vi får penger fra en anonym giver, sier han.

Bruke pengene på

Alle pengegaver som er kommet inn til Megafon i år er så langt byttet inn i militærundertøy fra Janus.

— Alle selgerne har fått utdelt varmt undertøy slik at de kan holde seg gode og varme, sier han.

I tillegg har de blant annet fått 60 pakker med håndstrikkede luer, skjerf og tøfler.

— Tenk at noen har sittet og strikket i lang tid for å kunne gi oss dette. Det er slike gaver som gjør det verdt å gjøre den jobben vi gjør, sier han.

Han vet foreløpig ikke hva de 19.000 kronene skal brukes til, men han lover at de skal brukes på selgerne i Megafon.

— Dette er utrolig givende for oss og selgerne. Det gir også selgerne en motivasjon og ikke minst vet de at noen setter prise på dem som mennesker, sier han.