• Jeg ringte kommunen sporenstreks da jeg så brevet for å spørre hva de holder på med, sier Anne Beth Næss. Kommunen vurderer holdeplass for bybanen i familiens hage.

På telefonen fikk en fortvilet Næss forvissninger om at kommunen skal gjøre det de kan for ikke å ta hagen fra dem. Men ingenting er avklart ennå, og det er sannsynlig at en bit av hagen foran Inndalsveien 55 vil gå med til en ny holdeplass i forbindelse med bybanen.

— Jeg kan se at dette er et ideelt sted for en holdeplass. Vi er jo det eneste huset i denne gaten som har en skikkelig hage foran huset. De andre har stort sett hager på baksiden, så det er nok en lettere løsning å ta en hage enn et hus, sier Kjell Bysheim.

Men om paret ser logikken, vil det slett ikke si at de setter pris på å måtte gi fra seg deler av hagen sin. På tegningen de fikk i posten fredag har kommunen dessuten tegnet en strek som viser at de kan komme til å miste hele hagen i forbindelse med bygging av bybane.

— De kan jo ikke bare ta seg til rette uten å spørre oss. Vi er tross alt grunneiere. Men jeg slår meg til ro med det Håkon Rasmussen i kommunen sa om at de skal gjøre det de kan for å unngå dette. Vi har jo ikke så mye annet valg, sier Næss.

Familien, som kjøpte huset for ti år siden, har planer om bygge både redskapsskjul og lysthus i hagen. Nå vil de bare avvente situasjonen.

— Vi kan jo ikke begynne med det når vi ikke vet hvor mye de eventuelt vil ta. Vi må få klarhet i hva de virkelig vil gjøre, sier Bysheim.

Kommunen har sendt ut skrivet til 1200 husstander som blir berørt av byggingen av bybanen. Nå ønsker de tilbakemeldinger fra befolkningen.

— Jeg håper vi blir hørt, men innerst inne har jeg vel ikke tro på det. Kommunen gjør som de vil. Vi føler oss ganske maktesløse, sier Bysheim.

— Jeg håper bare at de opptrer ryddig og at vi blir underrettet underveis om hva som skjer, sier Næss.

Mens Næss er positiv til bybanen og tror den vil minske trafikken, er Bysheim mer skeptisk til om det er grunnlag i befolkningens behov til å bygge en slik bane.

VIL HOLDES ORIENTERT: - Jeg håper Bergen kommune vil opptre ryddig fremover, sier Anne Beth Næss og Kjell Bysheim.
Foto: Fred Ivar Klemetsen